Стела – обичана, мразена, изгонена от X Factor – видео

Певицата признава, че ако можеше да върне времето назад, би се научила да пее преди да ходи на кастинг за X Factor

Факторът Стела, който от няколко седмици разтърсваше X Factor, си тръгна миг преди полуфиналите. Дали в нея все пак имаше онова зрънце, което журито и продуцентите търсеха и което всъщност е онзи фактор, който те прави харизматична звезда, все още не можем да кажем. Рано е, защото понякога истинските победители стават ясни далеч по-късно след финалните надписи. Рано е, защото историята на българския шоубизнес все още не е дала примери на музикални звезди, които са изгрели от сцената на риалититата, и в последствие са успели да се задържат за повече от година.

Дали човек може да успее, когато получи победата и славата наготово, а не ги постигне стъпка по стъпка, с много упоритост, комбинативност и талант? За Стела отговорът на този въпрос предстои. Мария Илиева обяви малко преди да я изпратим, че български продуцент, работещ в Швеция, й подарява хит.

Затова и тръгването на Стела не означава истинско сбогуване със сцената. Може и да не ви харесва притеснителното момиче от Стара Загора, може и да го плюете, че повече плака и страда, отколкто пя. Факт е обаче, че явно успя да докосне хидяли, които гласуваха за нея – дали заради романтичната й визия на хипарка с китара, която реди в речтатив, има умопомрачителни крака и се усмихва миловидно. Или заради човешката драма, която показа и в която горят хиляди българи – объркани и недооценени, невярвярващи в способностите си и готови да се откажат, само защото някой ги плюе. А тези, които я освиркаха на лайфа може би нямат чак такова право да я съдят строго – защото е неучтиво, невъзпитано и никак не съвпада с добрия тон. Щом това е нейният начин и той успя да трогне толкова хора, които гласуваха за нея, а и харесаха нейната страница във фейсбук, значи има място под слънцето.

Нейните конкуренти Ангел и Моисей карат тийнеджърките в залата да обезумяват от възторг. Факт е, че жените винаги са си падали по бардове с китари и сантиментални ритми. Още повече пък ако са млади и имат позитивни мисли. Факт е и че жените са тези, които гласуват най-активно в подобни риалитита. За разлика от мъжете, които са скептични и смятат, че всичко е нагласено, затова по презумция не се хабят да дават своето мнение, още повече пък и срещу пари. Затова двете момчета, които не крият, че X Factor e техен сбъднат сън, сигурно няма да бъдат забравени скоро. Или поне до следващия лайф, в който почитателките им бясно ще скандират имената им. Но все някой ще трябва да отпадне, на полуфинала, стъпчица преди „пая“ – финалния концерт в X Factor

На елиминациите Ангел и Моисей се представиха с християнски хит, непопулярен сред широките маси. Дали тази им нетипична за светско риалити религиозност ще им донесе успех? Дали толкова силно изразена вяра в Бог се приема от техните връстници, от гласуващите? Дали те не са твърде различни от масите в българското общество? Следващото гласуване предстои да покаже!

Минути след финала на елиминациите, Стела застана пред камерата на Music Space TV.

„X Factor ми даде много – запознах се със специални хора, помогна ми да разбера, че трябва да вярвам повече в себе си“, заяви със сълзи на очи Стела. Тя призна в емоционално интервю за Джейсън Брад Луис, че има доста пропуски в пеенето и това е оказало своето влияние. Ако можеше да промени нещо, Стела първо би ходила на уроци по пеене няколко години, а чак след това би се явила на кастинг за X Factor. Джейсън и Стела бая поплакаха и определено това интервю не е било лесно.

За финал Стела отново изтъкна Богомил като свой фаворит в X Factor – „Той е най-талантливият и трябва да спечели“!

Видео от интервюто:

Използвана е информация на агенция Дартс нюз и на Music Space TV

23.11. – Стела или Ангел & Моисей, X Factor

 
По темата: , ,