Стелияна – от последна до победител в „Гласът на България“! /видео/

Стелияна победи Игор с 6%

17-годишната Стелияна Христова от Горна Оряховица е „Гласът на България“. Тя победи с 6% Игор, с когото останаха на финала. Стелияна завоюва 53% от зрителските гласове, а Игор – 47%. Точно такъв резултат предвещават социолозите на двамата кандидат-президенти, които ще се явят на предстоящия балотаж в неделя.

Оказа се, че „треньорката“ Мариана Попова е имала най-верен нюх и слух за талант номер 1 в шоуто на bTV. Няма съмнение, че тя бе и най-емоционалната в журито, а на всичкото отгоре бе събрала две изтъкнати педагожки, които напътстваха нейния отбор през цялото време. С две думи, на Мариана Попова й пукаше истински. Победителят бе определен чрез гласуване с есемеси и в интернет, а тези малки детайли се забелязват.

Продуцентът на предаването Слави Трифонов разкри, че в началото на вечерта Стелияна е била на последното четвърто място. Веднага щом запяла първата си песен – хит на Селин Дион, гласовете за нея скочили.

Когато в битката за титлата останаха само Стелияна и Игор, беше много трудно да се определи кой е по-добър – и двамата еднакво заслужаваха победата. Докато пееше третата песен за вечерта, Игор още веднъж убеди, че е брилянтен рок вокал. Той имаше и предимството да стои добре на сцената, както и невероятната си харизма. Стелияна обаче взе на абордаж сърцата на хората с чистия си, ясен глас, толкова мощен в същото време, че сякаш пеят няколко души накуп. Макар да бе по-обрана в поведението си и леко свенлива, извиси ли глас и на всички им стана ясно, че няма как друг да е победител.

Тодор, който до момента бе фаворит на публиката, за съжаление не се представи в най-добрата си светлина във финалната вечер. Втората песен и на четиримата беше дует с треньорите им. Лек спор се разрази между Ивана и Мариана Попова на тема българска музика и дали по-младите трябва да спечелят или „Гласът“ трябва да е обигран артист като Игор, който е на 33 години. Ивана през цялото време окуражаваше Роксана, която била убедена, че няма да е първа заради етноса си. Но хората във форумите по-скоро я критикуваха, че пее поп-фолк.

Заради големия финал „Шоуто на Слави“ се излъчи на живо, а Стелияна бе негов гост. Тя каза, че всички са добри и скромно сведе глава, докато споделяше как не е очаквала да спечели. „Вотът беше страхотен. Много хора гласуваха и в интернет, и по телефоните. Аз също не смятах, че ти ще си Гласът. По-скоро смятах, че това ще са Тодор, Игор, Елица. Когато ти обърнах внимание обаче и ти се скарах 2-3 пъти, явно е имало ефект“, каза й гологлавият шоумен.

Стелияна пък обеща да не разочарова хората и родния си град Горна Оряховица.

По информация на агенция Дартс нюз

I кръг:

Гласът на България Тодор Гаджалов – Ain’t No Sunshine

Гласът на България – Роксана – Без теб

Гласът на България – Игор Шабов – It’s My Life

Гледай видеоклипа онлайн

II кръг:

Гласът на България – Роксана и Ивана – Като на 17

Игор Шабов и Кирил Маричков – Хамлет

Стелияна Христова и Мариана Попова – Tell him

Финал:

Гласът на България – На финален двубой отиват…

Интервю на победителя в Гласът на България 24.10.2011 в bTV Новините

Победителката в Гласът на България при Слави