Стига турско! Задава се българският сериал „Стъклен дом“ по bTV

bTV започва заснемането на новия български сериал „Стъклен дом”

Един от най-мащабните телевизионни проекти на bTV – български сериал – ще зарадва зрителите през пролетния ТВ сезон. “Стъклен дом” е името на поредицата от жанра криминална драма, чиито снимки започват през февруари. Изпълнителни продуценти са Димитър Митовски и Димитър Гочев – “Камера” ООД.

Стъклен дом” ще се излъчва в праймтайма на bTV, като първият сезон е от 66 епизода. Сюжетът му е съвременен, реалистичен, изпълнен с много динамика и ефектен монтаж, характерен за холивудските кинопродукции. Някои от най-популярните български актьори ще вземат участие в сериала. Поредицата ще пресъздава българската действителност много точно и автентично. Зрителите ще следят историите в живота на няколко поколения, които ще преминават през драматични обрати, любов и интриги и ще стигат до комични и забавни моменти, но изцяло лишени от «сапунен» привкус.

Сериалът ще се снима с най-нова дигитална технология, което доближава продукцията до качеството на кинолента. Филми като «Беднякът милионер» и «Рокенрола» са снимани именно по този начин.

„Сериалът е един от най-амбициозните и мащабни проекти на bTV досега заради огромния труд, инвестиция и оригинална творческа мисъл, които този тип продукция изисква. Именно затова отделихме доста време за подготовката му и зрителите много скоро ще се убедят, че чакането си е заслужавало. „Стъклен дом“ е в жанр, който не е правен досега в България, с качество, което можем да видим в киносалоните и с динамичен сценарий, който ще заинтригува зрителите от всички възрасти.” – коментира програмният директор на bTV Апостол Пенчев.

 
По темата: