Страхотни филми през уикенда – какво ни подготвиха то bTV?

Филмови акценти от програмата на bTV за 20 и 21 февруари 2010 г., събота и неделя

СЪБОТА, 20 февруари
22:30 ЧАСА
В засада
(Stakeout)
Екшън комедия, САЩ, 1987
Режисьор: Джон Бадам
В ролите: Ричард Драйфус, Емилио Естевес, Маделин Стоу, Ейдън Куин, Форест Уитейкър, Дан Лауриа, Дейвид Уилсън и други

Неустоимото съчетание от екшън, трилър, комедия и любовна история! Носителят на „Оскар“ Ричард Драйфус и Емилио Естевес са екип в това експлозивно и напрегнато криминале! Избягал е опасен затворник. Две опитни ченгета са убедени, че той ще отиде при бившата си приятелка и устройват засада в апартамента й. Това, което изглежда рутина, се променя, когато единият детектив се забърква в рискована любовна връзка в момичето. Кариерата и животът на партньорите са изложени на опасност.

00:40 ЧАСА
Завръщане от планината на вещиците
(Return from Witch Mountain)
Семеен, Приключенски, САЩ, 1978
Режисьор: Джон Хю
В ролите: Бети Дейвис, Кристофър Лий, Ким Ричардс, Айк Айсънман, Джак Су и др.

Тия и нейният брат Тони имат свръхестествени способности: могат да общуват и да преместват неща със силата на мисълта. Те пристигат на Земята, за да посетят Лос Анджелис. Когато Тони използва своите способности, за да предотврати инцидент, той попадне в ръцете на д-р Ганън – безмилостен учен, който непрекъснато се стреми да получи власт над целия свят. Той поставя устройството в главата на Тони, за да може да го контролира. Деца от улична банда помагат на Тия да освободи Тони и заедно да спасят Земята.

НЕДЕЛЯ, 21 февруари
13:00 ЧАСА
Хубавица
(Beautiful Girl)
Семейна комедия, САЩ, 2003
Режисьор: Дъглас Бар
В ролите: Мариса Джарет Уинокър, Марк Консуелос, Фран Дрешър, Рейгън Пастернак, Сара Манинен, Аманда Брюгел и др

Бека Васерман винаги е знаела, че е специална, въпреки че външността й далеч не е перфектна според обществото. Тя не е слаба като клечка, но има страхотно гадже, любовта на семейството си и най-вече кураж. За да спечели ваканция за медения си месец, Бека участва в конкурс за красота. Там тя не само се изправя срещу страха си от отхвърляне от общественото, но също така се сблъсква с кльощавата си съученичка от гимназията, която е най-големият враг на Бека. Това красиво момиче сякаш има всичко. Ще успее ли Бека да спечели конкурса с невероятния си глас, естествен стил и неоспорим чар?

20:00 ЧАСА
Вулкан
(Volcano)
Екшън, драма, САЩ, 1997
Режисьор: Мик Джаксън
В ролите: Томи Лий Джоунс, Ан Хечи, Габи Хофман, Дон Чийдъл, Ричард Шиф, Майкъл Макгрейди, Кийт Дейвид и други

Лос Анджелис – за едни този град е по-известен като столицата на развлеченията. Град, богопомазан, целунат от слънцето и блясъка. За други обаче той е нещо много различно. Както много от градските центрове в страната, Лос Анджелис продължава да се бори със замърсяването и престъпността, докато търси хармония в битката между етническото, социалното и финансовото неравенство. А още милиони признават Градът на ангелите като епицентър на почти всички природни бедствия – земетресения, пожари и кални свлачища.

Сега градът, чието име е станало почти нарицателно за бедствие, е на път да преживее най-катастрофалното събитие, което ще подложи на тест способността му да оцелее. Земетресение предвещава изригването на вулкан в града. Един неподготвен Лос Анджелис е изправен пред най-лошия си кошмар: безкраен поток от смъртоносна лава се лее по улиците на града и предизвиква шок сред хората.

Носителят на Оскар Томи Лий Джоунс се сблъсква с безпрецедентното предизвикателство на едно природно бедствие в този вълнуващ филм.

23:00 ЧАСА
Джеймс Бонд: Операция „Мълния”
(Thunderball)
Eкшън, Великобритания, 1965
Режисьор: Терънс Янг
В ролите: Шон Конъри, Клодин Оугър, Адолфо Чели, Лучана Палузи, Рик Ван Нътер, Гай Долеман и др.

Когато двама колеги на Джеймс Бонд са убити, той проследява вдовицата на двоен агент, който също е загинал. Той е бил част от тайната организация „Спектър”, който имат събрание в Париж. Емилио Ларго, безмилостен едноок престъпник, замисля план срещу държавите-членки на НАТО. Планът му започва от въздушната база РАФ.

Франсоа Дервал, който има афера с надарената красавица Фиона Волпе, трябва да пилотира стратегическия бомбардировач РАФ Вулкан. Членовете на „Спектър” се възползват от тази афера, за да манипулират Франсоа. Самолетът Вулкан е отвлечен от Ларго, който смята да използва двете атоми бомби на борда в жестокия си план. Джеймс Бонд намира тайното си оръжие в лицето на сестрата на Франсоа – Доминик „Домино” Дервал, красива млада жена запалена по гмуркането, която живее на о. Насау. Докато Джеймс разследва Домино, той попада на следа за операция на „Спектър” на острова. Ще успее ли агент 007 да спре пъкления план на Ларго навреме?

“Оскар” ’66 за визуални ефекти
Номинация за BAFTA за най-добър британски режисьор
Номинация за наградата “Едгар Алън По” за най-добър чуждестранен филм
2 награди Златен Лаурел ’66 за най-добра екшън драма и най-добър екшън герой