Супа с кости от риба от Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ от 10-ти до 16-ти септември

С една риба – две ястия от Кулинарния дракон

За да живееш добре, трябва да ядеш добре“ – ето тази мантра прави Сингапур близък и понятен, нали? В страната, където дъвченето на дъвка минава почти за престъпление, споделят общоазиатския култ към храната. Освен това са много пестеливи и използват рибата до дупка, тоест до опашка. От главата и костите се приготвя забележителна супа с нудли, филето отива за основното ястие и нищо не се изхвърля.

Как точно става това ще ни обясни Кулинарния дракон, Мартин Ян, който специално за нас посети островната държава и отмъкна най-добрите й рецепти.

„Кварталът на кулинарния дракон“ е през почивните дни от 12.00, 18.30 и 22.30 ч.

Отпразнувайте края на ваканцията със „Странстващия готвач”

Устройте си празненство по случай началото на учебната година. Свободата се връща! Забавлението на потомството вече не е ваша грижа. Родното школо ще му остави малко време за зяпане в екрана и няма да се налага да следите колко време прекарва в интернет. И това ако не е повод за празнуване.

Организирайте си едно мило домашно тържество. А за менюто се допитайте до нашия парти експерт Боб Блъмър, Странстващия готвач (на снимката).

Тази седмица той показва  икономични и разточителни варианти за парти меню. Всеки има идея какво да прави с филе сьомга, но Боб ще ви предложи още: виртуозни хапки от печено червено цвекло, забележително пюре от царевица и екстравагантно поднасяне на гаспачо.

„Странстващия готвач“ е от 9.30, 15.00 и 20.00 ч.

Пътешествие из еврейската кухня

Понеже сме в сезона на зимнината, може да се разходите с Тод Инглиш до Ню Йорк, за да видите на каква почит там са киселата краставичка и туршията. Традицията на консервите в Голямата ябълка донесли евреите. Именно тяхната кулинарна традиция изследва Тод. Подобно на клезмера, който е смесица от различни музикални стилове, еврейската кухня е смесица от влияния. Тя невинаги е диетична, но е вкусна и питателна.

Тод проявява кулинарен авантюризъм и опитва пачата, която там се прави от телешки джолани, а също яйчени зародиши и кълцан дроб с пържен лук. Кулинарната му дързост идва от ледената водка и честите наздравици – Лахайм!

„Кулинарните приключения на Тод Инглиш“ от 12.00, 18.00 и 22.30 ч.

 
По темата: