Супер филми по BGTV – гледай и по нета! (4 – 10 януари 2010)

Акценти от филмовата програма на BGTV за седмицата 4 – 10 януари 2010 г.

АНГЕЛСКИ ОЧИ
Излъчване: понеделник (04.01) от 20:00ч.

Сержант Шарън Поуг /Дженифър Лопес/ е отлично ченге. Разпределена в район с висока престъпност, тя е изправена пред много рискове. Партньорът й Роби подозира, че Шарън се е сблъсквала с насилието много преди да стане ченге. При преследване на заподозрян, Шарън попада на засада, Кеч се намесва, обезоръжава нападателя и спасява живота й. Късмет, усмивка на съдбата или „Ангелски очи“?…

ВИЕ СТЕ ГОЛЯМ КРАСАВЕЦ
Излъчване: вторник (05.01) от 19:25ч.

Съпругата на фермера Еме внезапно загива при нещастен случай във фермата си. Сега главната му грижа е кой ще върти къщната работа – сам няма да се справи. Непременно трябва да намери нова жена, но в неговото село това няма да е лесно.

Тогава Еме се обръща към агенция за запознанства. Наясно по-скоро с практичния характер на намеренията му, директорката на агенцията го изпраща в Румъния, където стотици девойки са готови на всичко, само за да се отърват от мизерията.Еме още не подозира, но срещата с Елена ще промени живота му.

БУЛЕВАРДЕН РОМАН
Излъчване: вторник (05.01) от 22:00ч.

Известната романистка Джудит Рейлицър е повикана на разпит във връзка с изчезването на нейния издател. Сериен убиец избягва от затвор в Париж. Учител напуска жена си и децата си. Неприятната фризьорка Хюет е зарязана на газостанция от годеника си Пол, докато пътуват към родителите й в провинцията. Тайнствен мъж й предлага да я закара и тя решава да го представи за Пол, за да не разочарова майка си. Кой е мъжът, какво е истина и какво измислица?

НАСЛЕДСТВОТО НА ФЕРАМОНТИ
Излъчване: сряда (06.01) от 21:00ч.

Богаташът Грегорио Ферамонти открито задиря младата си и красива снаха. Привидно съпротивлявайки се на опитите му да я прелъсти, снахата все пак решава да се поддаде на грубия му чар когато научава, че Ферамонти все още не е определил наследник на богатството си, а краят му е близък.

Награда за най-добра женска роля на Доминик Санда от кинофестивала в Кан – 1976 г.

ОТКРАДНАТА СВАЛКА
Излъчване: четвъртък (07.01) от 21:00ч.

Джейк е самозван артист и режисьор, който се опитва да реализира изкуството си. Живота му се променя, когато дрвебният крадец Жожо открадва от колата му книга, съдържаща сценарий. Прочитайки книгата Жожо започва да пише свой сценарий и пътищата му за нова реализация се отварят.

ИЛЮМИНАЦИИ
Излъчване: петък (08.01) от 19:00ч.

Поп Базини живее в Ню Джърси със семейството си италианци, чийто бизнес е производството на фоерверки. След като синът му загива в експлозия в склада, Поп има нужда от заместник и го намира в лицето на племенника си Джовани. Той пък е с разбито сърце заради неговата Мария, но намира отново смисъл в живота след като се влюбва във вдовицата на своя братовчед.

МЛАДИ, КРАСИВИ И ПРЕЦАКАНИ
Излъчване: петък (08.01) от 21:30ч.

Дните на Морис минават във ферма в романтичната Южна Франция. В живота му обаче няма нищо роматично – с припечелените пари той трябва да издържа майка си, за него думичката ”баща” е непозната, а в допълнение на всичко това шефът му го експлоатира по най-безобразен начин. Един ден във фермата случайно попадат красива парижанка и нейният приятел, които изглежда са сбъркали пътя. Морис е привлечен от нея в момента, в който я вижда. Следва пиянска вечер и красивата фея отново изчезва в своето царство – големия град. А нашият герой, с наивността на хлътнал до ушите мъж, решава да я последва. Там го очаква един съвсем различен свят – приятели, секс, удоволствия, възможности за по-различна работа, и още, и още… Интересното в живота в големия град тепърва предстои.

ПОНТОРМО
Излъчване: събота (09.01) от 19:40ч.

Флopeнция, 1555 г. Гpанд дукът Кoзимo а Мeдичи укpeпва властта си и лавиpа мeжду импepатop Каpл V, Фpанция, папата и Инквизицията. Пoкpoвитeлства интeлeктуалци, аpтисти, писатeли, тoлepиpа симпатизантитe на peфopмитската лутepанска цъpква.

B такава oбстанoвка на pазцвeт на изкуствoтo, гeниалният xудoжник Джакoпo Каpучи – Пoнтopмo oт 10 гoдини pисува фpeскитe на цъpква „Сан Лopeнцo“ – фpeски, oтстъпващи пo гpандиoзнoст eдинствeнo на твopбитe на Микeланджeлo. За да oтстoява напpeдничeвитe си виждания, на живoписeца му сe налага да сe сблъска oчи в oчи със злoвeщитe пpeдставитeли на Инквизицията, кoятo смята, чe пpoизвeдeнията му са в pазpeз с канoнитe на Цъpквата. B тази тpудна битка Пoнтopмo излиза пoбeдитeл, нo нe успява да завъpши стeнoписитe на базиликата. Toва пpави гoдина слeд смъpтта му нeгoвия учeник Анилo Бpoндити.

Пищeн филм за eдин вeлик xудoжник oт Рeнeсанса, oстанал в сянката на свoя учитeл Микeланджeлo Буoнаpoти.

САМИ В КЪЩИ
Излъчване: неделя (10.01) от 10:05ч.

Вижте как две десет годишни деца успяват да се справят с крадеца посетил дома им. Понякога да си пакостник е незаменимо качество. Детско остроумие и много комични ситуации в „Сами в къщи“.

СМЪРТОНОСНО ЛЯТО
Излъчване: неделя (10.01) от 22:00ч.

Елиан е красива и опасна, с труден характер. Предизвикателното й поведение шокира провансалското село, в което се премества семейството й през пролетта на 1976-та. Баща й е инвалид, майка й – германка по произход. Всъщност Елиан е дълбоко травмирана, психически нестабилна, разяждана вътрешно от желание за отмъщение – заради изнасилването на майка й в миналото, заради полусексуалните отношения с баща си и с учителката си, заради вечното, доминиращо, дълбоко чувство за вина, което понякога я превръща в малко дете. Тя следва упорито плановете си и използва очарователната си външност и сексапил като оръжие. От всички ухажьори Елиан избира пожарникар, който сляпо се влюбва в нея. Едни ден тя обявява, че е бременна, той се подготвя за сватбата и не осъзнава, че може би е използван. Елиан преследва трима мъже, изнасилили майка й преди 20 години. Тя успява да се вмъкне в почтеното семейство Монтекиари и да отмъсти. Но съдбата е предвидила неочакван обрат в тази история – и под яркото слънце на Юга дебне нова трагедия…

BGTV се излъчва на живо по интернет на адрес: http://bgtv-tv.com/

 
По темата: