„Светлините на стадиона“, „История от Бронкс“ – гледай по „Диема“


Филмови акценти от програмата на „Диема“ за 23 – 29 май 2011 г.

23 май, понеделник, 22.00 часа
Пробуждането на смъртта (Wake of Death)
2004 / САЩ, Германия
Режисьор: Филип Мартинез
В ролите: Жан-Клод Ван Дам, Саймън Ям, Филип Тан, Тони Скиена, Валери Тиан и др.
Жанр: Eкшън

Бен Арчър (Жан-Клод Ван Дам) е главорез от престъпна групировка. Уморен от работата, той казва на колегите си, че е готов да се пенсионира. Съпругата му Синтия е социален работник в Службата за имиграция и натурализация на САЩ. Тя води в дома им китайско момиче-бежанец. Скоро, Суън Цюен (Симон Ям) иска дъщеря си обратно. Синтия Арчър е убита, а синът на Бен, Никълъс, изчезва заедно с китайското момиче. Бен трябва да спаси децата и да отмъсти за убийството на жена си.

29 май, неделя, 20.30 часа
История от Бронкс (A Bronx Tale)
1993 / САЩ
Режисьор: Робърт де Ниро
В ролите: Чез Палминтери, Джо Пеши, Катрин Нардучи, Робърт Де Ниро и др.
Жанр: Криминален

В силния си дебют като режисьор, носителят на Оскар Робърт Де Ниро се изявява в ролята на баща, борещ се да задържи сина си далеч от местен мафиотски бос, изигран блестящо от номинирания за Оскар Чаз Палминтери. Завладяваща криминална драма, която разглежда темата за лоялността към семейството.

29 май, неделя, 22.45 часа
Светлините на стадиона (Friday Night Lights)
2004 / САЩ
Режисьор: Питър Бърг
В ролите: Били Боб Торнтън, Лукас Блек, Гарет Хедлунд, Дерек Люк и др.
Жанр: Екшън

Дело на спечелилия оскар продуцент Брайън Грейзър и базиран на едноименния хитов роман за училищния футбол, „Светлините на стадиона“ разказва за сезон 1988 г. на „Пермските пантери“ от Одеса, Тексас. Градчето Одеса е виждало и по-добри времена. Въпреки това една надежда крепи неговите жители. Веднъж седмично всяка есен, градът и мечтите му оживяват под зашеметяващите светлини на стадиона в петъчната вечер. Филмът предлага поглед върху големите мечти на хората от малкия град. С участите на носителя на Оскар Били Боб Торнтън.