Световна дъбстеп дружина дъни в София – гледай онлайн!

Пряко от София: това е дъбстеп!

Най-авторитетната платформа за дъбстеп музика идва в България, за да излъчи на живо най-силното парти за сезона пред световната си публика

След парти избухването на 16bit, футуристичния, изтънчен звук на Phaeleh и издаването на първата българска дъбстеп компилация, най-младият промоутърски екип за ърбан култура и дъбстеп музика – Platform изненадва с най-грандиозното събитие в жанра, което се е случвало в България.

На 4 май в Party Center 4 KM с целия си антураж пристига най-голямата дъбстеп медия в света – Get Darker! Партито ще се излъчва на живо през сайта на getdarker.com, обичайно следен от десетки хиляди потребители.

Зад пулта у нас ще застане създателят на платформата Lee Darkside, заради който събитието получава почетното заглавие This Is Dubstep. Така се казва и серията компилации, в които участват най-големите артисти в жанра – от Caspa, Skream и Rusko, до Chase & Status. Брандът This Is Dubstep прераства в серия партита с огромна аудитория, а за първи път част от нея ще бъде и българската публика.

За партито пристигат също и най-добрият дъбстеп DJ за 2011-та (Dubstep Forum Awards) – Youngsta, заедно с MC Toast – звездата на най-доброто дъбстеп радио за 2011-та (Dubstep Forum Awards) RINSE FM. Двамата ще представят поредното си съвместно шоу, в което ще чуем най-новото и интересното от дъбстепа, селектирано специално за българската публика.

Трите най-горещи звезди на стила ще пускат в компанията на дъбстеп пионера Distance, както и на елитния отряд на Platform.

Безспорно се очертава събитието на годината, а билетите за него все още са на цена от 10 лева. След изчерпването на промо билетите до партито ценните пасове ще струват 15 лева, а на вратата – 20 лева. Достъпни са в мрежата на Eventim.

 

Допълнителна информация:

 

Get Darker – Lee Darkside (best Blog/Website & 3-rd best Radio @ dubstep forum awards)

Lee Darkside е основателят на GET DARKER, който обединява цялата световна дъбстеп сцена, като представя стотици интервюта и интерактивни шоу програми. Медията  информира за най-актуалните артисти в жанра и организира събития с масова посещаемост. GET DARKER печели наградата на dubstepforum.com за най-добър блог/уебсайт за 2011 година.

www.getdarker.com

 

DJ Youngsta & MC Toast (best DJ, best Radio Show & 3-rd best podcast @ dubstep forum awards)

DJ Youngsta е човекът, който получава най-много ексклузивна, неиздавана музика в дъбстеп стила. Радио и лайв изпълненията му събират песни, които не могат да бъдат чути никъде другаде. Неговата популярност набира скорост в държавите с най-солидна дъбстеп аудитория. Изпълненията му безспорно се отличават с атрактивност и завидна техника, заради което печели наградата за най-добър DJ на dubstepforum.com за 2011 година.

MC Toast е водещ на шоуто на Youngsta за 2011 година по RINSE FM. С премерения си стил, той печели мястото си на един от най-добрите host МС-та в дъбстеп жанра.

 

Distance (best Remix @ dubstep forum awards)

Distance е сред първите артисти в дъбстеп културата и собственик на Chestplate – лейбъл, който съществува от самото начало на стила. Той се изявява като продуцент, а и като изпълнител – създател на един от първите албуми в дъбстепа My Demons. И до днес продукцията на Distance остава на световно ниво. Какво по-красноречиво доказателство за това от първото място за най-добър ремикс на 2011 година.

 

This Is Dubstep

Серия от компилации, която има за цел да събере на едно място най-големите и скъпо платени имена в дъбстеп музиката. Това са артисти като Caspa, Skream, Rusko и Chase & Status. Тази концепция постепенно прераства в поредица от партита с огромна аудитория. THIS IS DUBSTEP получава основна медийна подкрепа от GET DARKER.

www.thisisdubstep.com

 

Rinse FM (best Radio Station @ dubstep forum awards)

Радиото, без което дъбстеп и грайм музиката не биха имали сегашната си популярност. RINSE FM създава платформа за развитието на тези стилове още в началните им години. Именно от там започват кариерата си световноизвестни артисти като Dizzie Rascal, Plastician, Skream, Wiley и стотици други. RINSE печели наградата за най-добро радио на dubstepforum.com за 2011 година.

***

Линкове:

www.getdarker.com              www.thisisdubstep.co.uk             www.platformmusic.org

www.facebook.com/dubstepgetdarker

www.facebook.com/platf0rm

www.facebook.com/thisisdubstep