Световното първенство по лека атлетика онлайн и по БНТ

БНТ1 излъчва Световното първенство по лека атлетика

Най-добрите атлети на планетата се събират за 14-ти път за най-голямото спортно събитие за годината – Световното първенство по лека атлетика. Москва приема близо 2000 представители на 205 страни, които ще си разпределят 47 комплекта медали. Най-големите звезди в Царицата на спортовете ще бъдат основните герои във великолепния и вълнуващ спектакъл на световните атлети.

БНТ1 ще направи зрителите си свидетели на всичко най-интересно от световния шампионат. Националната телевизия ще излъчи общо 30 ч. предавания от Москва, а коментатор ще бъде Евгени Николов. Началото на преките предавания е в събота, 10 август от 16:05. В неделния ден е емблематичният финал на 100 м при мъжете. Вечерната сесия стартира в 18:00 ч. В делничните дни преките предавания започват сутрин в 9 ч. и вечер в 18.30 ч.

Най-бляскаво се очаква да бъде представянето на феноменалния Юсейн Болт. Ямайският спринтьор ще стартира на 100 м, 200 м и 4х100 м с амбиции за нови три златни отличия, а всички се надяват поне едно от тях да е гарнирано със световен рекорд.

В спринта при дамите битката между Ямайка и САЩ ще накара зрителите да настръхнат във всеки един финал. В дългите бягания двукратният олимпийски шампион Мо Фара от Великобритания ще се опита да разбие хегемонията на етиопци и кенийци. Домакините от Русия са се прицелили към титлите в скоковете и хвърлянията. Борбата между големите сили в атлетиката предвещава високи постижения и рекорди.

В големия световен фестивал ще стартират и 9 български атлети. Звездата на отбора ни безспорно е Ивет Лалова, която ще се бори със спринтьорките от американкия и африканкия континент за място на финалите на 100 м и 200 м. Георги Иванов е с отлично постижение в тласкането на гюле и ако го повтори в Москва то ще му донесе най-малко място в челната шестица. Повечето от останалите ни атлети също имат шансове за финал, ако достигнат личните си резултати.

Гледай БНТ онлайн: тук, тук или тук.

 
По темата: ,