„Свръхчовешко“ – търсят се най-силните хора на света! (Viasat Explorer)

Свръхчовешко
Оригинално заглавие: Superhuman
Сезон: 2
Държава: САЩ
Година: 2007
Жанр: документален филм

Ексклузивно: Премиера на 15 февруари – 1 март по Viasat Explorer

Братята Крейг и Пол Пъмфри са наясно със силата. Крейг е полицай, а Пол – строителен работник. И двамата са изключително силни, защото професията им го изисква, имат черни колани по жиу-жицу и панкратион, а също така са печелили седем пъти световната титла за най-изумителна проява на сила.

Сега обаче братята Пъмфри се готвят да напуснат родния си град в щата Индиана в търсене на най-силните хора на земята – събратя по дух и способности с различна култура, език и географско местообитание, тренирали телата и духа си, за да се превърнат в Супермен.

Епизод 1:
Братята Крейг и Пол Пъмфри пристигат в Шотландия, за да се запознаят с легендарните шотландски игри, при които всяко събитие имитира реални умения, нужни на всеки шотландец, за да оцелее в древността: хвърлянето на тежки камъни и мятането на тежки дървени талпи олицетворява уменията, необходими за разчистване на земя от дървета; хвърлянето на тежест над лост представя живота на фермерите; мятането на чук е свързано с изнурителната работа в каменоломните. Дори и шотландските кланове използвали събитията на „тежестите” – най-силният ставал лична охрана на водача на клана, а най-бързите бегачи били определяни за вестоносци.

Епизод 2:
Закалени от изнурителния труд и богати с традициите си, баските в Испания казват, че са най-силните и смели хора на света. Едва ли ще спорите с тях, след като присъствате на техните селски спортни съревнования. Братята Пъмфри пристигат в Испания и се присъединяват към мъжагата Ернесто Езпелета, победител в десетки състезания и ръководител на лигата на селските спортове. Той ще вкара двамата наши герои във форма, като им покаже фините техники и трикове, от които зависи дали участието в състезанието ще се увенчае с победа или с поражение.

Епизод 3:
Братята Пъмфри пристигат в Бижуто на Ориента, за да търсят силни мъжаги като тях самите. В приказното кралство Сиам те откриват една древна и разнородна култура с отдавнашни традиции в сферата на подчертано физическите спортове и бойните изкуства. Една дисциплина откроява тайландските мъжаги повече от която и да е друга – Муай Тай, или тайландския бокс. Крейг и Пол ще посетят няколко от прочутите тренировъчни лагери за обучение по Муай Тай, където ще стигнат до изумително откритие и ще разберат какво всъщност означава да си силен мъж в Тайланд.