Сюзън Сарандън в „Клиентът“ по bTV, видео

Aнотации към филмовата програма на bTV за периода 9 – 22 август 2010 г.

ПОНЕДЕЛНИК, 9 август
20:00 ЧАСА
Доктор Дулитъл 2
Оригинално заглавие: Dr. Dolittle 2 (САЩ, 2001 г.)
Жанр: Комедия
Режисьор: Стив Кар
В ролите: Еди Мърфи, Кристен Уилсън, Рейвън, Лил Зейн, Кевин Полак, Джефри Джоунс, Анди Ричър

Еди Мърфи се завръща като лекар, който може да общува с животните в „Доктор Дулитъл 2”, продължението на хитовата комедия от 1998 година.

Сега докторът има повече пациенти, отколкото може да приеме. Четириногите приятели на лекаря ще го помолят за невероятна услуга – да спаси гората им от изсичане. Способността му да разговаря с животните ще го поведе в надпревара с времето – доктор Дулитъл трябва да превърне една циркова мечка в неустоим любовник, за да спечели сърцето на горска мечка от застрашен вид.

От успеха на акцията зависи бъдещето на гората и неговите приятели – животните. Ако не се справи, гората ще бъде изсечена и животните ще загубят дома си. Ще успее ли Дулитъл да събере Ава и Арчи? Гледайте това великолепно приключение, което изобилства от забавни моменти и забележителни ефекти.

СЪБОТА, 14 август
13:00 ЧАСА
Корабът на мечтите: Сидни
Оригинално заглавие: Dream Voyage: Sidney (Германия, 1996 г.)
Жанр: Драма, Ромнатичен, Минисериал
Режисьор: Кристине Кабиш
В ролите: Зигфрид Раух, Хайде Келер, Гюнтер Брегер и други

Корабът поема курс към Сидни. За новия масажор на борда, Андреас Зеслер, това пътуване е осъществяване на мечтите му. Той непременно иска да посети едно автентично селище в австралийската пустош. Защото откакто преди години ослепява в следствие на катастрофа, той се интересува главно от културата на местните жители, и преди всичко от невероятното им чувство за ориентация. Бордният фотограф Кристиян и неговата приятелка и асистентка Лиза биват застигнати от миналото чрез Андреас. Кристиян и Андреас са били приятели, до една нощ, в която Лиза, с Кристиян на съседното място, прегазва Андреас. Кристиян е оставил приятеля си да вярва, че няма никакъв контакт вече с Лиза а и самият той не се е сещал от години за Андреас. Но Андреас се радва на изненадата да срещне отново своя стар приятел и го моли да го придружи на разходката му до аборигенското селище. Безмълвно се промъква и Лиза на задната седалка на джипа. Слепият масажор не забелязва нищо. По неудобните пътища се стига до катастрофа: Колата пропада в една река, Кристиян все пак успява да спаси приятеля си, но Лиза е завлечена от водата. Тя се наранява много и вдига температура. Нещата са на живот и смърт. С последни сили стигат до едно селище на местните жители, където един шаман се грижи за Лиза. Завърнали се на борда, Кристиян признава на нищо неподозиращия си приятел своята тайна: в нощта на катастрофата не Лиза е била зад волана, а той – но доста пиян. От любов Лиза е поела вината.

Петер и Улрике Келинг искат да кажат най–после на децата си Сузи и Мориц, че ще се развеждат. Когато Мориц съзира пиратския кораб “Баунти” в пристанището на Сидни, се вмъква незабелязано заедно със сестра си на борда му. Тъкмо в този момент корабът отплава. Но децата имат щастие в нещастието. На борда е един телевизионен екип, и двамата изживяват вълнуващ ден с Йоахим Фуксберг, който заснема документален филм за втората си родина Австралия. По радиостанцията родителите научават успокоителната новина – и още нещо са постигнали пакостниците: покрай притесненията за децата Петер и Улрике се сближават отново. Главният съветник др. Хилмар Крузе тероризира всички, като се прави на многознайко. Особено ядосва жена си Анемари. Тя споделя с главната стюардеса, когато разбира новината за ранното му пенсиониране. Нервният съпруг по цял ден в къщи – как ли ще го издържи? При една от разходките из града Беатрис й казва подходяща терапия. Така съветникът изведнъж има една съвсем променена жена. Тя страда от пълна загуба на паметта и с това принуждава мъжа си да промени обичайните структури на връзката им.

20:00 ЧАСА
Аз, моя милост и Айрийн
Оригинално заглавие: Me, myself and Irene (САЩ, 1999 г.)
Жанр: Комедия
Режисьор: Боби Фарели и Питър Фарели
В ролите: Джим Кери, Рене Зелуигер, Крис Купър, Рикард Дженкинс

Запознайте се с г-н Чарли Бейлигейтс (в ролята – Джим Кери), ветеран от полицейския участък на Роуд Айлънд. Чарли има е добродушен, трудолюбив и винаги готов да помогне. Той е любящ и всеотдаен баща на трима сина.

За съжаление обаче, Чарли страда от раздвояване на личността, и когато му свършат лекарствата…

Запознайте се с Ханк Бейлигейтс, хипер-егото на Чарли. Ханк има мръсна уста, пие като смок,чупи ченета и обича много мръсния секс.

Чарли и Ханк нямат нищо общо по между си…като изключим Айрийн Уотърс (в ролята – Рене Зелуигер), красива жена, в която са влюбени и двамата. Сега Чарли/Ханк ще трябва да се бори със себе си, за да спечели обърканите й чувства.

СЪБОТА, 21 август
13:00 ЧАСА
Корабът на мечтите: Хавай
Оригинално заглавие: Dream Voyage: Hawaii (Германия, 1997 г.)
Жанр: Драма, Ромнатичен, Минисериал
Режисьор: Карола Медер
В ролите: Зигфрид Раух, Хайде Келер, Гюнтер Брегер и други

Герда Мюлер е подарила на внучката си Надя пътуване на МС Берлин за завършване на училище. Какво не подозира Надя: след дълго време бабата ще види отново сина си Бернд! Бернд иска най-накрая да накара мъжа, който със своето лъжесвидетелстване го вкарва за 15 години в затвора, да говори. Дъщеря му е оставена да вярва, че той е мъртъв. Надя се чуди на баба й и непознатия, но младата й любов към първия инжинер на борда, Михаел Щолце, я разсейва. Бернд е ужасен, защото именно с Михаел го свързва трагичната му история.

Когато при един от излетите се стига до разпра между двамата мъже, емоциите се нажежават. Михаел упреква майка си, че лекомислено е пренебрегнала приятелите и семейството си заради голямата си любов Бернд. При тази разпра тя за нещастие пада върху един камък. Заради трагичния инцидент тогавашният тийнейджър извършва убийство от ревност и страх и набеждава своя пастрок.

Капитан Хансен успява да накара двамата мъже да разговарят. Бернд осъзнава, че и той не е невинен за поведението на момчето и решава да остави миналото на мира. Преди всичко, за да не стои на пътя на любовта на дъщеря си. Без да каже на Надя, че й е баща, напуска кораба.

За новата наемателка на бордния бутик – Ева Райхман, е любов от пръв поглед, когато вижда на летището Франк Дойбнер. Но едва на плажа на Хавай остановява, че Франк работи като първи офицер на МС Берлин. Любовта на младата двойка е под лоша звезда. Защото това, което Ева би забравила с удоволствие, се появява с пасажера Вернер Щайнке. Ева е работила като момиче на повикване за кратко, за да погаси растящата планина от дългове. А Вернер е бил един от клиентите й. А сега не иска да разбере, че Ева води вече съвсем различен живот, и й прави съвсем недвусмислено предложение в присъствието на Франк. Нищо не подозиращият Франк го цапардосва, а пък той от своя страна го заплашва с жалба до параходната компания, с което кариерата на Франк на борда би свършила. Объркан от липсата на доверие от страна на Ева, Франк започва да се съмнява в любовта й. Само съпругата на Вернер Маргит е доволна от тази случка, защото най-накрая са й се отворили очите за характера на мъжа й. Тя решава да помогне на Ева. Чрез изнудване тя принуждава мъжа си да оттегли обвинението. И с помощта на малък трик успява даже да сдобри Ева и Франк.

И Инго Бюхнер се е подготвил за добро прекарване, но дъщеря му Джаки тийнейджърка – заместила разболялата й се майка – му вгорчава живота. Ревниво тя следи всяка крачка на баща си, особено след като той се запознава с пътуващата самостоятелно Верена Шаде.

Зад гърба му Джаки се представя за негова младоженка и пропъжда Верена. Главната стюардеса му отваря очите. Побеснял той кара дъщеря си да му обясни. Отмъщението му е сладко: когато малко след това тя се запознава с младия сърфучител, за неин ужас той обръща ситуацията и я злепоставя.

22:30 ЧАСА
Виновен по подозрение
Оригинално заглавие: Guilty by Suspicion (САЩ, 1991)
Жарн: Драма, трилър
Режисьор: Ървин Уинклер
В ролите: Робърт де Ниро, Анет Бениг, Сам Уонамейкър, Люк Едуардс, Джордж Уенд, Патриша Уетинг

Дейвид Мерил (Робърт де Ниро) е успял американски режисьор, прекарал последните години отвъд океана. Завръща се в Америка точно по средата на комунистическия „лов на вещици“ в Холивуд. При първата си среща с „инквизиторите“ той безцеремонно ги отрязва, но не осъзнава колко голямо е влиянието им. Много скоро разбира, че не може да работи никъде на Бродуей, получава откази от всички студиа и рекламни агенции, защото е в „черния списък“ на отказалите да сътрудничат. Едно примамливо предложение от старото му филмово студио да режисира нов проект го изкушава да се изправи пред Комисията за антиамериканска дейност, но сблъсъкът с жестокостта и тираничността го провокира да преоцени висшите приоритети в своя живота, заставайки твърдо зад правилността на избора си. Позицията му вдъхновява приятелите и семейството му да направят същото…

00:30 ЧАСА
Паднали ангели II: На път
Оригинално заглавие: Fallen II: The Journey (САЩ, 2007 г.)
Жанр: Фентъзи драма
Режисьор: Кевин Кърслейк
В ролите: Пол Уесли, Рики Уорти, Фернанда Андраде, Брайън Кренстън и други

Това е втората част от трилогията. Сценарист е Тим Хъдълстон. Сега, след като Аарон е открил истинската си самоличност, пътуването му продължава. Той се опитва да разбере какво означава всичко това. По пътя, Камаел все още трябва да го защитава от Великите сили. Въпреки това, по време на битка, Камаел е ранен. Той е принуден да потърси помощта на Ариел, който е начело на падналите ангели и притежава лечебна сила. По време на лечението на Камаел, Аарон решава да влезе в близкия университет и да направи опит да живее нормален живот. Той присъства на специален урок. Урежда си среща с проф. Грейсик в библиотеката, за да научи повече за падналите ангели. По време на срещата, професорът осъзнава

НЕДЕЛЯ, 22 август
20:00 ЧАСА
Клиентът
Оригинално заглавие: The Client (САЩ, 1994 г.)
Жанр: Драма
Режисьор: Джоел Шумахер
В ролите: Сюзън Сарандън, Томи Лий Джоунс, Мери Луиз Паркър, Антъни Лапаля, Джей Ти Уолш
По едноименния роман на Джон Гришъм

Преди да се самоубие, виден адвокат на мафията признава пред 11-годишния Марк Суей къде е заровен трупа на изчезнал сенатор. Когато полицията пристига на мястото, Марк е разпитан от Рой Фолтриг, амбициозен окръжен прокурор, който повече се интересува от заглавията във вестниците, отколкото от безопасността на младия си свидетел. Момчето се притеснява за себе си и семейството си и не разкрива на полицията всичко, което знае. Той търси помощта на адвокат Регина „Реджи“. Тя се съгласява да му помогне и да се защити от гангстерите, готови на всичко, за да затворят устата на Марк завинаги. Реджи успява да спечели доверието му и да се отърве най-накрая от страховете си, свързани с миналото й.