Такси уби Иван Григоров от ТВ СКАТ

Едно от знаковите лица на СКАТ ТВ почина на 94 години, оставяйки трайна следа в историята на Бургас

Една от емблематичните фигури за последното столетие на Бургас – легионерът Иван Григоров почина на 94-годишна възраст. За това информират колегите от СКАТ ТВ, където Григоров водеше собствено предаване от 1998 година и вече 20 години не е слизал от ефир.

Той с право бе известен като най-стария тв водещ в света. Предаването му „Другата история” се занимаваше с теми, които не са удобни на официалната държавна власт.

Никога не е използвал аутокю, а мисълта му течеше гладко и държеше самостоятелна реч пред екрана близо час всяка седмица.

Макар да бе на преклонна възраст водещият поддържаше един от най-високите рейтинги в периода 1998-2010 г. В Бургас е известен като легионер, осъден от Народния съд и лежал в изключително тежки условия в затвора, член на Съюза на репресираните, отявлен антикомунист, журналист и общественик. Един от автентичните основатели на СДС в Бургас. До преди 5 години той бе забелязван да се движи достолепно из централната градска част със своята съпруга, която също бе на преклонна възраст.

Узнавайки за кончината на Григоров в телевизията са били в шок. Смятали, че е в новогодишна ваканция и заради това, е пропуснал предаването. Бил в отлично здраве при последното му идване в телевизията ден преди Коледа.

Същият този ден, на свечеряване Григоров се прибирал у дома си, както винаги пеш. Малко преди да влезе в къщата, която живее в самия център на Бургас, е бил пометен от такси на ул.”Славянска” – между Етнографския музей и магазин „Амадеус”.

От удара в таксито слабото тяло на Григоров, който тежеше около 50 кг отхвръкнало във въздуха и се стоварило върху велосипедист. Според свидетели на инцидента в предпразнична вечер състоянието на пешеходеца е било повече от отчайващо.

„Аз го вдигнах на тротоара със собствените си ръце, дясната тазобедрена става беше счупена и костта на крака му буквално стърчеше навън. Въпреки това, г-н Григоров не загуби съзнание, а съвсем смислено предаде личните си вещи в ръцете ми, в т.ч. и бележника му с темите за предаванията. Помогнах да го качим в линейката и си казах, че при тази възраст шансът да се раздвижи някога е почти нулев”, каза пред Флагман.бг човек, който лично го познава.

След 14 дни битка за живот г-н Григоров е издъхнал в болницата.

Иван Григоров има син, който живее в София. Флагман.бг изказва своите съболезнования на близките му и колегите от СКАТ ТВ, които бяха негово семейство през последните 20 години.

Вместо IN Memoriam сайтът предлага на нашите своите да изгледат това видео. Поклон пред паметта му!

Инфо: Flagman.bg