Талантите на Йозджан Дениз от „Млечният път“ са неизброими!

Един от най-известните турски певци играе главна роля   в „Млечният път”

Къванч, адвокатът Али от същия сериал, е сред петимата известни турски манекени, направили успешна филмова кариера

Популярен певец с десет албума, композитор, телевизионен и радио водещ, филмов и телевизионен актьор, а от тази година и режисьор. Това е визитката на едно от най-известните имена в турския шоу бизнес Йозджан Дениз, който изпълнява главната роля в излъчвания по Нова ТВ сериал „Млечният път”.

39-годишният актьор от кюрдски произход може да се похвали и с

петото място в ранглистата на донжуаните

в Турция, направена от магазинното издание „Учанкуш”, а в дългата листата на известните му завоевания има и две познати и на българските зрители имена – Едже Услу (Ляле от „Сълзи над Босфора”) и младата Фахрие Евджен (Неджля от „Листопад”), с която от три години ту се събира, ту се разделя.  Една от бившите му любими – манекенката Шебнем Шефер, намекна, че Йозджан е бисексуален, но той заведе дело за обида.

За първи път певецът се влюбил, когато бил на девет години, две години стоял на един чин с обекта на любовта си, но тя не била споделена.

На 13 години пък спечелил първите си пари от музика

На една сватба приятелите му го избутали на сцената при оркестъра. Докато пял, гостите хвърляли пари върху музикантите. Накрая шефът на оркестъра ги събрал и дал половината на Йозджан „От този ден музиката ми стана професия”, разказва певецът.

От първия албум „Пак ме разплака”, излязъл през 1992 г., до последния – „Севдазаде”, почти всички песни на Йозджан Дениз се превръщат в шлагери. Дебютът му в киното се състои през 1994 г. с „Кажи й, че я обичам” и досега има осем филма. В последната лента „А после?”, която излезе по екраните в началото на тази година, той е сценарист, режисьор и актьор. Партньорка във филма му е Дениз Чакър. През есента започва снимки на нов напълно авторски филм.

Йозджан участва и в документалния филм „Мевляна – танцът на любовта” за големия източен поет и мислител Джелялетин Руми. Той е автор на историите, послужили за някои от сериалите, в които е участвал.

Композирал е музиката и за сериали, и за игрални филми

Поредицата от награди е дълга, колкото тази на любимите му. Той е бил избиран за най-добър певец, най-добър артист, отличен е и с една от европейските награди на МТV.

Въпреки че в последно време отделя повече време на киното и телевизията, Йозджан Дениз продължава да изнася с голям успех концерти в Турция и Европа, има и турне в САЩ. Често се включва в благотворителни кампании, като на 20 август изнесе концерт в Северен Кипър в подкрепа на болните от рак кипърски турци.  Десет дни по-рано,  заедно с други известни турски актьори и музиканти, се включи в кампания под наслов „Човечността не е умряла” в подкрепа на децата от Африка.

Йозджан намира време и за спорт. Тренира го брат му Хакан, който е балкански шампион по джудо.

За Къванч Касабалъ адвокатът Али от сериала „Млечният път” е първата  отрицателна роля и той много се вълнувал как ще се справи.

В моя живот няма такива интриги

споделя Къванч, който въпреки че е на 36 години, отскоро се изявява и на актьорското поприще.

Той е един от петимата известни турски манекени, направили успешна кариера в турските сериали. Още когато правел първите си стъпки на модния подиум срещнал на конкурса за мис Турция 2001 година съпругата си Седеф Авджъ. Къванч бил поканен да кавалерства на момичетата, стигнали до последния тур. Още като видял Седеф, си загубил ума по нея. Направил всичко, за да смени дамата си и да кавалерства на галата на Седеф. Тя не станала мис Турция, но спечелила сърцето на  Къванч. След петгодишна връзка двамата се оженили, а Седеф, която също била модел и манекен, започнала филмова кариера и

за пет години се снимала в седем сериала и два игрални филма

В България е известна като Менекше от „Двама завинаги”.

През десетте години на модния подиум Къванч също получил много предложения за роли, но все отказвал, тъй като нямал необходимата подготовка. Преди четири години той се съгласил да участва в няколко епизода на „Листопад”, в който малка роля имала и съпругата му. Героят му Джем обаче се харесал на публиката и участието му било продължено. Къванч се записал на курсове по актьорско майсторство, а през тази зима изкарал и курс в Истанбул на прочутото холивудско Actors Studio, в което са се обучавали Дъстин Хофман, Роберт де Ниро и други големи американски зведи.

Филмографията на Къванч засега е скромна. Той участва във втория сезон на сериала „Малки жени” и в „Млечният път”.

Все още се качва понякога на модния подиум

но вече е заразен от актьорския вирус и гледа към нови проекти.

Това лято, докато почиваха в курорта Чешме, Къванч и Седеф казаха на журналистите, че вече мислят и за дете.  Сега  двамата живеят с голдън ретривъра Оскар, който взели преди четири години от приют за бездомни  кучета.

 
По темата: