Танцово риалити „Надиграй ме“ с атрактивен нов сезон

Стартира вторият сезон на танцовото риалити „НАДИГРАЙ МЕ”

Най-успешното телевизионно танцово фолклорно състезание започва  втория си сезон. „НАДИГРАЙ МЕ“ се завръща на живо в ефира на БНТ Свят, като този път зрителите ще имат възможност да го гледат и по новия национален канал БНТ 2.

След броени дни започват и новите кастинги в страната, на които ще бъдат избрани най-добрите непрофесионални отбори, които ще се надиграват в най-оспорваното състезание между любители танцьори.

От екипа на шоуто разкриха, че през този сезон зрителите ще видят фолклорни танци с уникални хореографии, както и народни хора от различни региони, които са оригинални и малко познати на аудиторията.

Според регламента на шоуто до участие не се допускат професионални танцьори, а само любителски клубове и ансамбли, разучаващи стъпките на българските хора.

Съперници в отделните предавания са градове, близки по географско разположение и по фолклорни  традиции. Всеки отбор ще представя по две хора по избор с продължителност по 2 минути. Едното хоро задължително трябва да е от региона на танцовия ансамбъл, а другото – от различна етнографска област по преценка на хореографа.

Изпълненията на отборите ще се оценяват по десетобалната система от тричленно жури. Победител в кастинга ще бъде онзи отбор, който получи най-голям сбор точки от журито. При равен резултат, журито провежда втори кръг – надиграване с ръченица. Ансамбълът победител ще участва във финала на живо в студиото на „Надиграй ме”.

Кастингите за „“Надиграй ме“ – втори сезон, по градове и дати:

Смолян и Златоград
Kастинг – 5, 6 и 7 ноември 2011 г.

Сливен – Ямбол
Кастинг – 9, 10 и 11 ноември 2011 г.

Силистра – Добрич
Кастинг – 18, 19 и 20 ноември 2011 г.

Хасково – Димитровград
Кастинг – 25, 26 и 27 ноември 2011 г.

Габрово – Севлиево
Кастинг – 2, 3 и 4 декември 2011 г.

Плевен – Ловеч
Кастинг – 9, 10 и 11 декември 2011 г.

Благоевград – Дупница

Кастинг – 16, 17 и 18 декември 2011 г.