Търси се „Уеб талант на България“ – онлайн гласуване!

Първите полуфиналисти в „България търси талант” са спортен клуб „Орел”и Илия Маринов

Един от отпадналите участници може да спечели титлата „Уеб талант на България”

На 17 април bTV излъчи първата полуфинална надпревара в „България търси талант”. В края на живото предаване линиите за гласуване бяха отворени за 10 минути. На 18 април вечерта, след драматична развръзка по време на първия елиминационен епизод, станаха ясни и първите полуфиналисти. Безапелационният победител, който спечели най-много зрителски гласове и правото да отиде на финал е изпълнението на Маргарита, Мария, Десислава и Янислав или гордостта на гр. Айтос – спортен клуб „Орел”. И докато техните сълзи бяха от радост, то тези на Лидия Стаматова бяха от мъка. 10-годишното момиче от Бургас получи подкрепата само на Хилда Касазян и не можа да пребори с другия талант Илия Маринов в очите на Любен Дилов-син и Маги Халваджиян.

След изпълнението на Лидия, Хилда Казасян отиде при нея зад сцената и заяви, че Лидия е неин фаворит и се надява тя да продължи напред. Зад сцената на „България търси талант” се случиха още много неща, които останаха скрити за зрителите на bTV. Момчетата и момичетата от Хил Крийпс и Рио Крю изкараха цялата вечер заедно, обсъждайки различни танцувални техники и визуални ефекти, танцуваха и пееха заедно. Всички участници в шоуто се подкрепяха взаимно и бяха единодушни, че са се представили страхотно и са направили едно добро шоу.

„Хубавото е, че всеки участник има история и успява на сцената да я покаже на нас и на зрителите, а не просто да изпълни някакъв хубав номер”, сподели Любен Дилов-син. „Явно сме едно много добро жури, защото на сцената се качиха уникални изпълнители”, допълни Хилда Казасян и признава, че не е била готова за фазата на елиминациите. И тримата членове на журито са единодушни, че по време на първия лайф изненадите са били много и повечето от тях приятни, а и още много тепърва предстоят.

Участието на кандидат-талантите в шоуто, обаче, не свършва дотук. Всяка седмица от „България търси талант” отпадат по 8 участници, но техните фенове, както и тези на предаването и интернет потребителите могат да върнат един от тях на сцената на шоуто за още едно изпълнение. Всеки четвъртък след 22:00 часа на talant.btv.bg в специалната секция на онлайн играта „УЕБ талант на България” ще се появяват видеа с изпълненията на отпадналите участници от съответния полуфинал. Потребителите на сайта ще имат възможност да гласуват за любимците си цели 24 часа, след което талантът, чието изпълнение е събрало най-много положителни гласове, ще бъде провъзгласен за „УЕБ талант на седмицата”. Накрая, след последния полуфинал, титлата „УЕБ талант на България” ще спечели един от шестте „УЕБ таланти на седмицата” – този, който е събрал най-висок вот в сравнение с резултатите на победителите от всички седмици. Наградата за победителя е участие във финала на предаването, където ще има възможността отново да представи своя номер и да получи специалната купа „Уеб талант на България“.

Гледай видео запис от първия полуфинал онлайн

Гледай видео запис от елиминациите онлайн