Търсят се новите бийтбокс шампиони на България 2010!

Световният шампион избира най-добрия бийтбоксър сред българите

THE OFFICIAL NESCAFE 3in1 BEATBOX BATTLE 2010

Световният бийтбокс шампион за 2009 г.  – швейцарецът ZeDe (на снимката) и  първият шампион на Белгия и вице-шампион на света от 2005 г. – Roxor Loops са тазгодишните звезди в международното жури на THE OFFICIAL NESCAFE 3in1 BEATBOX BATTLE 2010. Те ще оценяват битките във Втори кръг и на Големия финал.

22-годишният ZeDe става най-добрия бийтбоксър на Швейцария през 2008г., след което печели и световната титла по бийтбокс. На финала през 2009 г. в Берлин той побеждава представителя на Русия Vahtang.

RoxorLoops e първият шампион на Белгия и финалист от първото световно по бийтбокс в Берлин през 2005 г.. Тогава той губи от австралийското бийтбокс чудо – Джоел Търнър.

Борбата за титлата Най-добър бийтбоксър на България за 2010 –  THE OFFICIAL NESCAFE 3in1 BEATBOX BATTLE`10 започва днес. До 25 юли 2010 г. на сайта www.nescafe.bg всеки може да качи кратко видеоклипче със свое оригинално бийтбокс изпълнение и да направи заявка за престижната титла. Всеки фен на бийтбокса ще може да гласува, като по този начин класира своя фаворит нагоре в класирането. За втори кръг ще се класират 32-мата, събрали най-много гласове. Гласуването ще продължи до 8 август 2010.

Големият финал ще се състои през есента, когато на голямата сцена на THE OFFICIAL NESCAFE 3in1 BEATBOX BATTLE`10 ще застанат лице в лице 16-те най-достойни да носят титлата Бийтбокс шампион на България и правото да представляват родината на Световното по бийтбокс в Берлин.

THE OFFICIAL NESCAFE 3in1 BEATBOX BATTLE 2010 се провежда за четвърти пореден път. Специални гости и жури в турнира са били най-големите звезди на световната бийтбокс сцена – Faith SFX, Еklips  The Godfather of Noise – RAHZEL.

През 2007 г., когато стартира шампионатът за участие се записват около 30-тина участника и единствения познат бийтбоксър в България е RedOne. През 2009 г. за участие се записаха 64 човека със 72 видеоклипчета, а публиката на Големият финал беше над 5000 души.

Skiller(Александър Деянов), Rammon(Георги Яламас) и BeatMaker (Ренан Рашид) са досегашните шампиони на България. Skiller успешно развива уникалните си умения на българската музикална сцена като участва в различни хип-хоп, поп и джаз колаборации.  BeatMaker е част от Beat 4 Fun – финалисти в първото издание на риалитито „България търси талант”.

ZeDe Beatbox Worldchampion 09

 
По темата: