Татуирани мафиотки в „Шампиони, тарикати“ на Ангел и Фен ТВ

Ангел в гангстерски филм от 90-те

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=ylh8Uslr5rk

Истински гангстерски минифилм с история от края на 90-те години на миналия век е новият клип на Ангел към песента “Шампиони, тарикати”. Той разказва за бизнесмените, които роди демокрацията у нас и техния подземен свят – колкото лъскав, толкова и мрачен.

Общо десет мъжаги и три мацки участват в екшъна. Момчетата са араби и говорят на техния език в интрото на видеото. Бръснарят Муди, който се грижи за прическите на Ангел  и който промени коренно имиджа му за тази роля, е от арабски произход и е съдействал за намирането на статистите, за да бъде всичко максимално автентично. Това внушение се подсилва и от автомобилите, които са заснети в лентата – марките и моделите са емблематични за пресъздавания времеви период.

В цялата интрига, разбира се, е замесена жена. Главната героиня е изиграна от приятелката на Ангел – Христина. След страстна нощ с него, тя открадва от компютъра му дискета, на която е съхранена важна бизнес информация и я предава на конкуренцията. За да я накаже, изпълнителят на “Ара мюзик” продава фаталната мадама на арабите.

„Шампиони, тарикати” е авторска композиция по музика на Дидо Калпаков и текст на Йордан Гергов. Завладяващата история в клипа е по идея на самия Ангел, доразвита и реализирана от режисьора Йордан Петков и неговия екип. Саунд дизайнът към видеото, което е в ефира на Фен ТВ, е направен в “Polyphon studio”. Този творчески тандем създаде тоталния летен хит на певеца – “Живее ми се”.

 
По темата: , ,