„Тайната на Сержант Трий“ и „Училищен вестник“ – ново по „Евроком“

23 януари, събота, 21:30 часа
ТАЙНАТА НА СЕРЖАНТ ТРИЙ
Трилър, КАНАДА, 2005
В гл. роли : Кларк Джонсън, Алисън Даун, Брендан Флечър, Майкъл Сарацин
Режисьор : Стивън Сърджик

В живота на детектив Стивън Трий има мрачна тайна, която би могла да сложи край на кариерата му като полицай, а той държи на значката си повече от всичко на света.

В стремежа да изкупи вината си, сержантът е посветил живота си на борбата с престъпния свят. И поредното престъпление не закъснява : разобличителят на участниците от жесток инцидент във войската е намерен убит. Началникът на сержант Трий го притиска да реши случая максимално бързо, но разследването зацикля.

Стивън ще трябва да обедини усилията си с криминалния психиатър, красивата д-р Лора Уинг, като се пребори с увлечението си по нея, за да се добере до истината, скрита зад военния код на честта .

24 януари, неделя, 21:00 часа
УЧИЛИЩЕН ВЕСТНИК
Драма, САЩ, 2001 г.
В гл. роли : Джъстин Урих, Ерик Балфур, Кийли Лефковиц
Режисьор : Кърт Клун

Това е историята на съперничеството между двама братя. Анди Мартин е по-големият и по-популярен в училище, а второкурсникът Кърт живее в сянката на баткото. Подтикван от Анди, Кърт спечелва главната роля в училищния мюзикъл. Анди се хвали навсякъде, че брат му е получил ролята благодарение на него, и Кърт се отказва от мюзикъла.

Въпреки това отношенията им са нормални …. докато едно момиче не се изправя помежду им.

Кърт поканва на гости за празниците гаджето си Лиса. Анди отвоно държи да бъде пръв и успява да накара момичето да се влюби в него.

Кърт не може да преглътне измяната на брат си, нито безразличието на родителите си към случилото се. Изпълнен с гняв, Кърт става член на банда и започва да крои своето отмъщение.

Филмът е носител на две международни награди на фестивала в Сан Хосе.