Тайният агент по БНТ и онлайн – английски минисериал

СЪБОТА – 2.06.2018
22.45 – Студио Х: ТАЙНИЯТ АГЕНТ /Великобритания, 2016 г/ – 4 х 44 мин
THE SECRET AGENT
Сценарист: Тони Марчант. Режисьор: Чарлз Макдугъл. Оператор: Гавин Фини. Музика: Стюарт Ърл. В ролите: Тоби Джоунс, Вики Макклър, Стивън Греъм, Иън Харт

Гледай онлайн

1 еп: Лондон, краят на 10-и век. Скромният собственик на магазин Антон Върлок всъщност е шпионин на руското правителство. Той планира взрив, за който да бъдат набедени шпионираните от него анархисти. Но първо трябва да намери съмишленици.

2 еп: Инспектор Хийт арестува Професора, преди да успее да се взриви. Планът на Върлок се обърква и шуреят му Стиви загива, защото детонира бомбата по невнимание. Хийт открива доказателства, които го отвеждат към магазина на Върлок. Осипон ухажва жената на Върлок, Уини, но тя все още вярва на лъжата на Върлок, че Стиви се забавлява на село. Хийт обаче й разкрива какво се е случило с него.

3 еп: Главен инспектор Хийт се опитва да разбере кой стои зад взрива в Гринуич парк. Еини е съкрушена от новината за смъртта на Стиви и от участието на върлок в заговора, но той като че ли не изпитва угризения.

4 еп: Налага се Уини да избяга от страната с помощта на Осипон. Двамата планират да се установят заедно. Главен инспектор Хийт разбира истината за случилото се и трябва да направи труден избор – да следва закона или да действа според собствената си съвест. Планът на Уини и Осипон се обърква и завършекът е трагичен.

Субтитри