Тайните на вкусната салата по Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 23 до 29 април

Как се добиваше мастиката?

Лятото наближава, а вие сигурно вече познавате първите два ръкава на Халкидики като родната си дневна и копнеете за нещо ново и различно. Омръзнало ли ви е от най-експлоатираните туристически маршрути? Валери Нешов и „Полуостровът на съкровищата“ ще ви отведат на остров Хиос – единственото място на света, където се добива мастиковата смола. В хода на историята жълтеникавите кристалчета са ставали повод за битки, пиратски набези и заговори.

Фантастичните плажове не се губят, но освен тях Хиос притежава прекрасна архитектура.  Валери готви в стар генуезки замък, а дори само хапка от неговите ястия струва повече от всичкия ол инклузив, който можете да получите другаде.

Освободете авантюриста в себе си с „Полуостровът на съкровищата“ от 1.00 ч.

Пикантно пътуване из Боливуд

Щом Валери разбуди желанието ви за пътуване, поемете към Индия с Шон Ричардс и „Изяж Азия“. Разходката из центъра на Мумбай може доста да ви обърка, понеже той се различава от лондонското сити само по слънцето и палмите.

В Меката на индийското кино – Боливуд пък ще научим, че там е едно от най-добрите места за филмова кариера: добро заплащане, редовна заетост, обожанието на масите и никакви жълти вестници, които да ровят в личния живот. И това ако не е мечта. Ако пък ви е малко късно за кино кариера на друг континент, може да опитате мумбайската марсала. Съотношенията между отделните подправки в сместа зависят изцяло от вкуса и предпочитанията ви. Ако пък си харесате собственото произведение – можете да станете производител на собствена марка марсала. „Изяж Азия” е от 10.00, 15.00 и 20.00 ч.

Уикенд с класиците

Мислите си, че салатата, понеже е храна за манекенки, се прави лесно.  Е не е сложно като мозъчна хирургия, но си има някои тънкости. Ако искате да знаете как да избегнете смиването на листата и разводняването на дреснига, вижте как го прави старата школа, традиционно представяна в ефира на Фиеста ТВ от Жак Папен и Джулия Чайлд.  В азбучните стъпки на готвенето има толкова много важна информация и дребни тънкости, които не е зле да усвоим. Те правят живота лесен, а готвенето приятно.  Прогнозата е за дъждовен уикенд, така че напълнете хладилника и вземете курса по кулинарно усъвършенстване с най-добрите в занаята.

„Мисис Чайлд, мосю Папен – кулинарна класика за всеки ден” е пред уикенда от 12.00 и 0.00 ч.

 
По темата: