Тази сутрин онлайн / на живо от Турция по bTV

„Тази сутрин” на живо от Истанбул в два поредни дни

Преди срещата на Борисов и Ердоган Антон Хекимян проследява от мястото на събитията какви са отношенията между България и Турция

Екипът на „Тази сутрин“ по bTV предава на живо от Истанбул на 4 и 5 януари (четвъртък и петък). Изнесените предавания проследяват отношенията между България и Турция дни преди срещата между премиера Бойко Борисов и президента Реджеп Таип Ердоган и откриването на обновената желязна църква.

В четвъртък студиото на Антон Хекимян ще бъде разположено в „Свети Стефан” – след десетилетия на разруха и забрава, уникалната желязна църква възкръсва за нов живот. В предаването гостуват Отец Ангел – свещеник в православните църкви в града и консулът ни в Истанбул – Ангел Ангелов. Зрителите на bTV ще видят и историята на възстановяването на сградата.

На 5 януари „Тази сутрин“ предава директно от Екзархийския дом на Българската православна църква в истанбулския квартал „Шишли”. По темите свързани със срещата на Бойко Борисов с Ердоган, гост на bTV е посланик Надежда Нейнски. За съхраняването на българския дух и култура в студиото гостуват преподаватели в неделното училище и университета „Мармара“, където е завършил и самият Ердоган.

Изнесеното извън границите на България предаване е второ по рода си след това от македонския град Струмица през ноември миналата година. Екипът на „Тази сутрин“ продължава да развива формата на сутрешния блок и да задава тенденции. За неоспоримото лидерство на „Тази сутрин“ сред сутрешните блокове свидетелстват данните на GARB за 2017 година, според които предаването привлича средно близо половин милион зрители на ден.

Гледай видео запис от предаването онлайн