Черната Златка разкрива какво работи всъщност

Златка Димитрова върна ключовете от парите, казва какво е работила през последната година

Победителката в Big Brother All Stars 2013 – Miss Playmate 2009 Златка Димитрова говори пред Avtora.com за равносметката след участието в реалити шоуто и благотворителната й кауза.

-На финала на Big Brother All Stars 2013 станахме свидетели на изключително драматичната ти реакция при обявяването на новината, че си победителка в реалити шоуто. На какво отдаваш този емоционален изблик?

Златка Димитрова: За тези два месеца престой в Къщата ми се насъбраха много емоции – претърпях загубата на баща ми и това допълнително ескалира в мен.

Другото е, че никога по никакъв начин не съм си представяла самата аз да спечеля такъв формат. За мен това е уникална награда, която ми е подарена от зрителите на Нова телевизия и на всички хора, които са ме подкрепили, като са гласували за мен, за което съм много благодарна.

Всъщност, по този начин те подкрепиха моята кауза, защото аз от самото начало казах, че влизам с кауза. Тя се казва Боби и стана реалност. Много съм щастлива и затова не можах да сдържа емоциите си.

– Как прекара първата си нощ извън Къщата?

Златка Димитрова: Прекарах я с най-близките си хора, със Съквартирантите и целия екип. Имахме организирано грандиозно парти. Забавлявах се, чувствах се много добре, бях спокойна. Прекрасна вечер беше.

– Можеш ли да направиш сравнение между съквартирантите във Vip Brother 2012, тези във Vip Brother 2013 и тези в Big Brother All Stars 2013 – в чия компания се чувстваше най-добре?

Златка Димитрова: Честно казано във всички сезони се чувствах много добре. Участието ми във Vip Brother 2012 е много ценно за мен, приятелството ми с Криси Патрашкова, например.

Мисля, че за тази една година израснах и промених някои неща в себе си. Научих се да притъпявам емоционалните си изблици, да не повишавам тон, да не обиждам, да бъде по-толерантна. Не можах да се науча да не плача толкова, но смятам, че това не е чак такъв минус, напротив.

Във Vip Brother 2013 всички Съквартиранти бяха много готини и весели. Сред тях също намерих много приятели.

– Две години подред участваш в Big Brother – защо толкова обичаш Къщата и би ли влязла отново в нея?

Златка Димитрова: Точно поради тази причина казах, че обичам Къщата на Big Brother. Много хубави неща ми се случиха в нея – емоции, приятелства, Получих доста добър опит. Не знам дали бих влязла отново – със сигурност обаче нямам повече това право по регламент.

– Участието ти във Vip Brother 2012 със сигурност ти се е отразило ползотворно на кариерата – включително, стана водеща на предаване по Нова ТВ. Сега, бидейки победител, в каква посока ще се ориентираш и по какъв начин смяташ да извлечеш максимума от тази победа?

Златка Димитрова: Не знам дали тази победа ще ми донесе кой знае какви дивиденти. Аз се радвам, че хората се докоснаха до мен и до истинския ми образ, защото години наред беше спекулирано, че съм едва ли не една от поредните кифли.

За мен е много ценно, че успях да изляза от това клише. Важна ми е оценката на хората, тъй като аз не живея в гората. Чувствам се доста удовлетворена като цяло и смятам това за много голям плюс както за мен, така и за Злати Райкова.

– Наградата от Big Brother All Stars 2013 е скъп автомобил – какво възнамеряваш да правиш с него?

Златка Димитрова: Този страхотен автомобил, всъщност неговата стойност, ще бъде преведена по сметката на Боби. Още вчера върнах ключа за колата.

– Какво планираш занапред?

Златка Димитрова: Надявам се, че ме чакат много хубави неща – моята фондация е вече учредена и ще дам всичко от себе си, за да помагам с каквото мога.

Пожелавам на хората да бъдат по-добри един към друг. Да показват на хората до себе си, че ги обичат, не толкова да го казват, защото на думи всеки е велик, а на дела – много малко.

Черната Златка: С Райкова не сме големи приятелки

„През цялото време бях под напрежение. Сигурна съм, че всеки един от съквартирантите е имал желанието да достигне до финала, тъй като точно тези последни часове са нещо, което не може да се опише с простички думи. Постоянно треперех, бях с усещане, че ще изляза“. Това сподели в предаването „На кафе“ Златка Димитрова, победител в последния сезон на Big Brother All Stars.

Златка благодари на всички познати и фенове, които са гласували за нея, защото със своя SMS те са подкрепили и нейната благородна кауза – да помогне с парите на парализирания от катастрофа Боби, събирайки пари за операция в Русия.

„Колкото и банално да прозвучи, за момент не съм мислила, че мога да спечеля този риалити формат, тъй като на всяка номинация съобщаваха вотовете и това кой е с най-висок резултат. Злати Райкова, Лео се връщаха с висок вот. Те бяха моите фаворити“, каза още победителката.

„Човекът, с когото най-добре се познавах, беше Златка Райкова, макар че с нея нямахме кой знае колко допирни точки, не сме големи приятелки, наистина – казвам го съвсем откровено“, сподели бургазлийката. „Но за мен тя е мъжко момиче, което се приобщава към всяка една обстановка и ситуация. Тъй като тя е с много буен характер, направи ми впечатление, че беше много сдържана, доста смирена. За мен тя е пример за подражание, много добро момиче“, каза още Златка Димитрова.

Златка даде интервю и пред БЛИЦ.

– Злати, джипът през фондацията ти ли ще бъде продаден?
– Не, не през фондацията. Направо на Боби ще бъда дарен.

– А кой ще го продаде, защото Боби едва ли ще може сам да го направи?
– Точно не съм запозната как ще стане тази процедура, тъй като тепърва ще се изяснява това с продуцентите. А и аз още не съм се видяла с тях, поради простата причина, че вчера до късно имаше парти. Върнала съм ключовете така или иначе, а стойността на колата ще бъде преведена по сметката на Боби. Това обаче ще го решим в началото на следващата седмица как точно ще стане, защото самата кола е платена вече от продуцентите. При всяко положение парите ще бъдат преведени на 100% и мога да кажа, че с тях, необходимата за лечението на Боби сума вече е събрана и той ще пътува. Хубавото е, че му дават 100% шанс да проходи отново.

– Кога ще замине той?
– В края на януари.

– Много плака в Къщата…
– Много ми се събра. Прекарах там цели два месеца. Освен това преживях огромна загуба – почина баща ми и това много ме разклати. Разклатиха ме и коментарите, които ме укоряваха защо пак съм влязла. Смятам, че съм взела правилното решение, по простата причина, че ако останех отвън нищо нямаше да мога да направя, а вътре все пак можех да апелирам за Боби. Ясно е, че решението ми е било правилно, защото нямаше как да събера тези 50-55 000 лева за един месец.

– Постъпвайки така обаче нито успя да си изживееш мъката, нито да я задържиш.
– Знаеш ли, мъката си я изживях по мой си начин. Точно в тези моменти плачех най-много, защото в мен бушуваха много чувства – от липсата на любим човек, от липсата на баща ми, от някои ситуации, които се случиха в Къщата като цяло и това много ме натъжаваше. Ани Владимирова много ми помогна да приема на раздялата като част от живота. На много места пишеше, че съм психично болна едва ли не, но гледах много-много да не им обръщам внимание.

– По-скоро се твърдеше, че си неуравновесена като характер и свръхемоционална.
– Да, много съм емоционална. Аз така си изразявам мъката. Имам чувството, че ако задържа сълзите си, ще гръмна. Просто съм такъв човек.

– Защо обръщаш толкова много внимание на това, което се говори за теб?
– Защото все пак живея сред хора. Втората най-голяма награда снощи за мен беше, че толкова много хора са ме подкрепили и са открили човешкото в мен. Таза част от човешките качества, която някъде като че ли се изгуби – добротата, човещината, съчувствието.

– Злати, какво всъщност работиш през последната година?
– Била съм модел, снимала съм се за филми, сериали, канят ме на партита като гост-звезда, за което получавам хонорар, участвала съм в много ревюта, снимала съм се в чужбина. Това ми носи доста добри доходи, не крия, че и моят приятел много ми е помагал. Никога не съм мислила, че ще се занимавам с това, което съм завършила – „финанси“, по простата причина, че не ме влече. За сметка на това винаги съм искала да се занимавам с благотворителност, винаги съм подкрепяла такива кампании. Фондацията ми е малка, сама си организирам всичко, защото нямам приходи, за да плащам на човек, който да ми помага, но смятам, че се справям добре. Още повече, че вече съм направила две кампании.

– Миналата година също плака много в Къщата и сякаш беше по-обидена от коментарите за участието си, защото се скри от медиите накрая.
– Не искам да се връщам към това участие, защото ми беше много неприятно. В същото време ми се случи и най-хубавото нещо – заживях с моя приятел.

– Заради Миро ли плака толкова много?
– Да. Не знаех дали ще ме изчака. Това беше главният въпрос – не знаех какво ще се случи с нас. Аз съм човек, който не си пада по кратките връзки. Той ме спечели, защото е изключително отговорен освен, че има страхотна усмивка и е страхотен като мъж.

Инфо: Avtora.com, BLife, БЛИЦ