Червенкова: Мира Радева обиждаше Станка, че е лесбийка

Ваня Червенкова: Познавам мъже, които са били с Мариан

Бизнес дамата Ваня Червенкова беше една от най-силните фигури в последния сезон на „ВИП Брадър“. Мненията за нея се разделиха на двата полюса – от крайно положителни до крайно отрицателни. Вестник „Всеки ден“ публикува откровено интервю, в което тя се разкрива такава, каквато е. Ваня е на 46 години, от Пловдив, зодия Овен. Сред хобитата си нарежда рисуването, международната политика и пилотирането.

Ваня, бяхте доста напрегната във „ВИП Брадър“. Успяхте ли да се успокоите?

Бях изключително напрегната и все още съм напрегната, защото съм много изморена от всички тези емоции вътре, от светлините, от факта, че имаше толкова много излишни скандали, от това, че само аз не можех да виждам и чувам детето си, въпреки че всички останали имаха тази възможност. Хората в неделя можеха да се срещат с децата си, но аз не можех. И Лияна си е виждала детето, и Стойко. Само Мишо Шамара не можеше да се среща с децата си, а се чуваше с тях по телефона, защото са във Варна. На мен ми беше казано, че мога да получа вести за детето си само в случай на смърт или на някакъв много неприятен инцидент.

Оплаквате се от излишните скандали, но много хора ви обвиниха, че именно вие сте в основата на скандалите.

На кои скандали по-точно? Не аз бях виновна, че 6 седмици бяхме без храна, не аз бях виновна, че когато ни отпуснаха кредит, бяхме на кафе и плодове, не аз бях виновна, че нямахме елементарни хигиенни условия и че не се спазваше никаква хигиена от хората – там 15 души минавахме през една тоалетна и през повечето време сме ползвали само един душ. Това са елементарни неща, които биха подразнили всяка жена, която две седмици прави забележки с нормален тон, но никой не си взима поука. Аз ли бях тази, която обрече хората да учат правила като чавдарчета и пионерчета? Или смятате, че на 46 години на мен ми е приятно да декламирам правилата, които са неотменима част от нашия договор? Ние сме длъжни да ги прочетем при влизането си още първия ден. Аз като чавдарче на 46 години трябваше да декламирам правила от една дебела книга, а този, заради когото това се наложи, не научи нищо.

Говорите за Пламен Медаров, но той твърди, че в къщата винаги е имало всичко необходимо.

Не видяхте ли, че 6 седмици стояхме на ориз и зеле? Не видяхте ли как поръча плодове и кафе, а ние 5 дни нямахме даже брашно и за цяла седмица останахме без хляб?

Очевидно сте човек, който обича правилата. Ако не бяхте с толкова различни от вас хора, бихте ли се чувствали по-добре след толкова време в изолация?

Ако бях с хора, които малко или много имаха друг вид емоции или друг вид поведение, може би всички щяхме да сме по-добре. Но който и да е там 2 месеца, напълно изолиран от света, нонстоп с тези изтощителни светлини, 6 седмици непрекъснато напрежение и ежедневни скандали, хора, които нонстоп ти говорят и не спират да говорят! Нашият бюджет беше рязан основно заради Пламен Медаров. Ако е един път, да му простиш, два пъти – пак да му простиш. Но 7 седмици надхвърлят всякакво човешко търпение.

Какво ви донесе участието в това риалити?

Аз съм човек, който комуникира точно с 10 души. Аз не допускам хора до себе си. Никога не съм показвала живота си, не съм разказвала за интимния си свят. Не е ли предизвикателство да се покажеш пред един милион души и пред камери, които ви следят денонощно?

Сигурно всички ви питат за въпросните 4 сим карти, които генерираха огромен вот за вас на полуфиналите на шоуто.

В събота имам запазен час на полиграф, резултатите ще бъдат готови още в понеделник или вторник и ще ги обявят следващата седмица. Тогава ще имам пълната възможност да отговоря на тези два въпроса – дали съм спонсор на предаването и дали съм знаела, че някой ще купи 4 карти и ще гласува с тях за мен. Моля да се акцентира не само върху тези 4 карти, а и върху факта, че те дават половината от общо 90-процентен вот. Което означава, че останалата половина от вота – 45% – е разпръсната между хората в България, които ме харесват.

Мира Радева твърди, а Ирина Флорин също намекна, че сте се хвалели със силно лоби. Така ли е наистина?

Онова, което съм казвала в къщата, е, че съм вярващ човек, който е посетил над 200 църкви в България, а не, че очаквам подкрепа от 200 църкви. И много моля Мира Радева да престане да слага думи в устата ми, защото накрая ще поискам пълен мониторинг на всичко, което е казала за мен, и ще тръгна срещу нея в съда. Защото тя е една хитра социоложка, която много хитро борави и с микрофоните, и с журналистите, с които се хвали, че е в добри отношения. В тези над 200 църкви, които съм посетила, има много хора, които ме обичат. Не може да е аморално да очаквам помощ от хора, при които съм гостувала или при които съм ходила на собствени разноски. Говоря за протестантски църкви. Аморално е нещата да се представят в такава невярна светлина от двете – г-жа Цвят лилав и г-жа МБМД. Знаете ли думите на Мира, че „хигиената е враг на туризма“? Това е човек, който излиза от фитнеса и сяда направо на масата да вечеря. Не виждате ли, че ходи по цял ден с една зелена пижамка с октоподче и с едно синьо пеньоарче? Както става от сън, така готви 4 часа и със същото облекло сяда да обядва. Аз нямам нищо против планините и спането в туристическите спални, но да кажеш, че хигиената е враг на туризма и затова не е нужно да се държи на чистотата, не го разбирам!

Май не сте склонна да заровите томахавката с Мира Радева?

Аз й се възхищавам, че е ерудирана и възпитана жена и че е добра майка. Но не мога да простя поведението й в къщата и това, че тя даваше криле на Пламен, който се подиграваше с всички нас и ни обрече на глад, мизерия и унижения.

Съжалявате ли, че не победихте в шоуто?

Не. Ние нищо не печелим от първото място. Ако съм искала първото място, нямаше да подаря вота си на Станка. През цялото предаване съм казвала, че държа и ще се боря Станка Златева да е №1. А не Мира Радева непрекъснато да я обижда, че е лесбийка, момиченце в момчешки дрехи и момиче с краткотрайни сексуални връзки, при положение, че тя няма откъде да знае тези неща, защото Станка още на третия ден престана да говори с нея.

Защо толкова много харесвате Станка?

Защото е обикновен и естествен човек, защото е обективна и защото асоциира хората като майка ми и баща ми.

А не защото е шампионка?

Не. Аз не ценя хората по медали, заслуги и титли. Иначе като българка съм изключително горда, че съм била със Станка. Но в този формат се оценяват други неща. Затова аз не съм се аргументирала за Станка и Тервел, посочвайки титлите им. Те двамата бяха хората, които са ми помагали през цялото време.

Какво мислите за Мариан?

В медиите, доколкото имах възможността да прочета, има достатъчно хора, които твърдят, че са били с Мариан. Аз също познавам такива хора. Дебело подчертавам, че не съм против различната сексуална принадлежност, защото повечето от приятелите ми са такива и ги считам за изключително креативни и добри хора. Но Мариан скри тази своя принадлежност и не разбирам какво срамно има в нея. Ако аз съм такава, нямаше да се срамувам да го изразя. А този човек през цялото време се криеше зад интимните си ласки с Лияна и това го направи страшно фалшив.

Познавате хора, които са били с Мариан? За мъже ли говорите?

Да, точно така. Имам твърди доказателства. Мариан даже може да ме даде на съд, ако иска, а аз в съда ще му заведа поне 10 свидетели, които ще потвърдят това, което казвам. Ако иска, нека се яви на детектор на лъжата, за да докаже, че е хетеросексуален и не е бил с мъже. Аз ще платя детектора. Не се дразня, че се класира втори, а аз бях трета – аз не исках да участвам в тази надпревара и го казах предварително. Но не съм съгласна Стойко, който не влезе в нито един скандал, обичаше и уважаваше всички, да излезе още на полуфинала, нито пък Тервел, който влезе с българското знаме, да отпадне. А един Мариан, който живее в Италия, не знае нищо от историята на България, няма елементарна култура за страната, дошъл в българско шоу да се хвали, че е най-успелият манекен и снима за световни марки! В същото време плаче, че баща му нямал 2 лева! Повръща ми се от лицемерие!

Оттук нататък какво ще правите?

От първия ден след шоуто съм в офиса си и работя. Не съм отишла във „ВИП Брадър“, за да се забавлявам, нито на хотел, нито за единия хонорар. Аз съм отишла, за да покажа, че мога да бъда състрадателна, че мога да готвя, че мога да обичам хората, да имам позиция, характер и мога да отстоявам, без да се срамувам, всичко онова, заради което съм останала в България. Мога да живея навън, имах възможност да изпратя детето си в най-добрите университети. Но останах в България и детето ми учи тук. И няма да му позволя да учи 5 години в чужбина и да заговори с чужд акцент!

Инфо: VsekiDen.com

 
По темата: ,