„Чинари“ за 15 лева в Зала 1 на НДК – юбилеен спектакъл

Юбилеен концерт-спектакъл на Ансамбъл „Чинари“

На 26 ноември 2013 г. в зала 1 на НДК – „Болярите на танца“

Ансамбъл „Чинари“ и Фестивална програма „Приятели на България“ представят нов танцов спектакъл – „Болярите на танца“. 

В него по характерния за ансамбъла начин ще бъде разказана 20-годишната история на Чинарите, донесла на артистите възторга и симпатиите на публиката от цял свят.

Специално за юбилея Асен Павлов – главен художествен ръководител на трупата – е подготвил нова, мащабна продукция, която ще бъде представена за пръв път на българската публика. Той, заедно с хореографа Анатолий Клочков ще ни разкажат една легенда за великите българи по оригинален начин, съчетавайки древната традиция с критериите за модерен шоу спектакъл.

Публиката ще може да се наслади на старинни зрелищни костюми, светлинни и пироефекти в съчетание с омайващата музика на група „Булгара“.

„Чинари” е елитен професионален ансамбъл. Изпълнителите му са талантливи и красиви млади хора, отлични посланици на България по света. Ансамбълът е представял свои спектакли в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Македония, Германия, Сърбия, Южна Корея и Франция. По покана на Цветан Иванов – управител на Фестивална програма “Приятели на България”, ансамбълът ежегодно представя атрактивна фолклорна програма пред хилядите участници в Международния фестивал “Приятели на България” в Курортен комплекс “Албена”.

До края на септември – билети на промоционални цени (от 15 до 30 лв.) в мрежата на eventim.bg и касите на НДК.

Концертът е продължение на инициативата на “Приятели на България” за подкрепа и популяризиране на българската култура. Сред подкрепените и реализирани до момента събития са юбилейните чествания на известните български творци Михаил Белчев и Хайгашод Агасян, ежегодните спектакли “Звезди на българския балет” и фолклорни концерти.

 
По темата: