Чистотата в София – тема на „Отблизо“ – „Градът“ по TV7


На 7-ми октомври (вторник) от 19:30 часа тема на публицистичното предване на ТВ7 „Отблизо” – „Градът”, ще е проектонаредбата на Столична община за обществения ред.

Нужни ли са законодателни промени, за да бъдат софиянци по-отговорни към собствения си град и кой точно ще търси отговорност от безотговорните?

Защо се забранява миенето на тераси, дворове и коли с питейна вода? Защо се забранява тупането на черги и килими и изхвърлянето на отпадъци през балкона?

В специално интервю за ТВ7 тези въпроси ще разясни заместник-кметът „Координация, контрол, обществен ред и сигурност“ към Столична община Юлия Ненкова.

Г-жа Ненкова ще представи конкретните причини за промените в закона за обществения ред в Столицата.

Общинският служител ще разясни за зрителите защо са необходими промени в наредбата на Столична община за обществения ред и защо глобите за столичани, които не пазят града, в който живеят, трябва да са по-високи от досегашните.

Заместник–кметът ще сподели и идеите на Столична община за критериите, по които ще се разпознават нарушителите и за организацията по събирането на техните глоби.

В студиото на „Отблизо” – „Градът” Юлия Ненкова ще коментира и конкретен казус, представен в репортаж на Вероника Чанева и екипа й. Материалът представя състоянието на междублоковите пространства в някои квартали на София, както и мнения на столичани.

В студиото на „Отблизо” – „Градът” гост ще бъде и г-н Румен Димитров, съосновател на гражданско движение „За Люлин”.

Той ще сподели мнението си за това дали са нужни законодателни промени, за да бъдат софиянци по-отговорни към собствения си град.

Димитров ще коментира и репортаж на водещата на „Облизо” – „Градът”, който представя състоянието на междублоковите пространства в някои квартали на София, както и мнения на столичани за това.

За всичко това гледайте „Отблизо” – „Градът” по TV7, 19:30 часа, вторник.

 
По темата: ,