Чуй Конча Буйка (ВИДЕО) и прецени дали да дойдеш в НДК!

Конча Буйка ще пее на 17 април в НДК

Най-известната певица на Испания ще пее у нас на 17 април в зала 1 на НДК. Сп. „Тайм” я обяви за един от най-великите гласове на нашето време. Той е с необикновена бленда – дрезгав,  но мелодичен.

Огнената фламенко дива и нейните кубински музиканти започват мащабно световно турне. През март – първия месец от него, ще се принесат в САЩ и Латинска Америка. След това пътят й ще мине през всички европейски столици и големи фестивали, а в края на годината отново ще бъде за два месеца в САЩ. Буйка ще поднесе на феновете и слушателите си „Последно питие” („El Ultimo trago”) под виртуозния акомпанимент на музикантите от Хавана Иван Мелон (пиано), Дани Ноел (контрабас), Фернандо Ферие (перкусии).

Албумът  El Ultimo trago е специален подарък, който Педро Алмодовар, Чучо Валдес и Буйка поднасят на легендата на латиноамериканската музика Чавела Варгас за нейния 90-и рожден ден.

Буйка е родена в Майорка, в семейство, чиито корени са в Екваториална Гвинея. Тя представя новото мултикултурно лице на Испания от 21 век. Корените на музиката й са във фламенко традициите, но обгърнати със звуци от Африка и Латинска Америка. Тя изпълнява стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия.

Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи  интерпретации на известните песни “La boheme”, “ Volver volver” feat. Javier Limon, „La Falsa Moneda“, „No Habrá Nadie En El Mundo“. Сред последните й хитове е дуетът  й с Нели Фуртадо „Fuerte”.

Този, който я лансира за голямата сцена е известният режисьор Педро Алмодовар. Той казва за нея: „Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф,  Нина Симон, Чавела Варгас каквито вече рядко се срещат.”

El Ultimo Trago се разпространява на българския музикален пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Концертът на голямата испанска звезда е по повод испанското председателство на ЕС и се осъществава с любезната подкрепа на Испанското посолство и институт ”Сервантес”. Билети се продават в системата на www.eventim.bg, мрежите на Германос, магазини Пикадили и  на касата на НДК.

Виж чувственото изпълнение на La falsa moneda (фалшива монета) от Конча Буйка: