Чужди телевизии жадуват да закупят „Под прикритие“ на БНТ!

„Под прикритие” в ефира на БНТ и FOX Crime

Един от най-хитовите сериали на БНТ „Под прикритие” ще се излъчва и по FOX Crime. Сделката за продажба на сериала е направена още по време на снимачния период на първите епизоди. Това е прецедент в историята на продажбите на продуктите на БНТ на вътрешния пазар, както и логичен резултат от общите усилия на БНТ и продуцентите от СИА да направят от сериала хит. Агресивната и последователна търговска политика на националната телевизия не е в разрез с обществените функции, които тя изпълнява.

FOX Crime излъчва всеки епизод от сериала седмица след излъчванията по БНТ. Ръководството на FOX България обсъжда вариант за закупуване на правата за излъчването на сериала и за територията на други балкански държави – Румъния, Словения, Босна и Херцеговина, Македония, Хърватска, Черна гора, Албания.

След излъчването на първия сезон на сериала БНТ ще презентира своя продукт на водещи форуми за обмен на телевизионните програми, какъвто е пазaрът на телевизионни програми в Кан (MIPCOM) 2011, Евразийски телефорум в Москва, пазарът за Централна и Източна Европа в Будапеща и др.

Към „Под Прикритие” вече има заявен интерес от страна на други обществени телевизии, както и на частни такива от руския пазар.

Българска национална телевизия има амбициите да осъществи и продажба на сценарийния формат на сериала, с цел той да бъде реализиран от местни екипи, съобразно спецификата на конкретния пазар, на който ще се излъчва.

„Под прикритие” ще вземе участие и на фестивала за телевизионни сериали в Монте Карло.

 
По темата: ,