Телевизии ближат неделни рани: вечерта бе за БНТ и МИРО!

БНТ бе най-гледаната телевизия в неделя вечер

Близо един милион зрители гледаха новинарската емисия По света и у нас и предаването за представянето на българската песен за Евровизия

По предварителни данни БНТ е била лидер на пазара по гледаемост в часовия пояс от 20.15 – 21.45 ч. Най-пиковата точка в 20.15 ч. по време на централната емисия „По света и у нас”   рейтингът на БНТ достига 13.7 % или близо един милион зрители.

След новините зрителите останаха пред малкия екран, за да чуят и видят за пръв път представянето на 5-те песни написани за Миро и конкурса Евровизия. По време на цялото пряко предаване БНТ задържа най-висок интерес от всички телевизии.

От днес БНТ започва ротация на 5-те песни в ефира на БНТ 1, БНТ САТ, регионалните програми на БНТ, както и радио ефира. Целта е всеки зрител и слушател да хареса една от песните и да гласува за нея на 28 февруари. Тогава ще стане ясно коя песен е победител и ще звучи на музикалната сцена в Осло, Норвегия. Полуфиналът, но който България ще се състезава е 27 май, стана ясно вчера след изтеглен жребий.

Виж 5-те песни!

№1
EAGLE
музика, текст и аранжимент:
Ясен КОЗЕВ и Крум ГЕОРГИЕВ

№2
МОЯТ ПОГЛЕД В ТЕБ
музика, текст и аранжимент
D2

№3
TWIST & TANGO
(Music&Lyrics: Thornholm/Panov /Clauss/Attlerud)
музика, текст и аранжимент:
Томас ТОРНХОЛМ, Петър ПАНОВ, Дане АТЛЕРУД, Микаел КЛАУС

№4
ОСТАНИ!..
музика:   Найден АНДРЕЕВ
текст:   ИВЪ & ПЕТРОВЪ
аранжимент:   Найден АНДРЕЕВ и Веселин КАРААТАНАСОВ

№5
АНГЕЛ СИ ТИ
музика:   МИРО
текст:   Михаил МИХАЙЛОВ
аранжимент:   Гордън Дейвис, МИРО и Георги АНДРЕЕВ