Телевизия „TVArt“ отпътува за Лондон – очаквай горещи репортажи!

Ударна доза европейско изкуство ще бъде заснето и представено по телевизия ТВарт през месец януари

С огромно количество европейско модерно и съвременно изкуство ще започне 2010 г. за зрителите на телевизия ТВарт – на 12 януари режисьорът Стилиян Иванов заминава за Англия, заедно с екип от оператори и репортери, за да заснемат „колекцията“ на ежегодния панаир за изкуство London ART FAIR.

Изложението включва картини, скулптури, рисунки, инсталации, фотографии, видео арт…

Панаирът на изкуствата е основан през 1988 г. и вече 22 години впечатлява елита и артистичния  свят във Великобритания. Изложението има за цел да представи съвременното и модерно изкуство и да обедини работата на стартите творци и новите таланти.

Колкото до публиката – от самото начало, това са посетители с истинска страст към изкуството: от сериозните колекционери, които виждат и купуват първи оригиналните произведения, до обикновенни творци и хора обичащи изкуството.

В период от десет дни пред камерата на оператора Мирослав Евдосиев и колегите му трябва да се изредят не само експонатите на европейското арт изложение, но и на повече от 11 лондонски галерии и 10 живеещи в Лондон творци, между които  Red Gate Gallery, Queen’s House Museum, National Maritime Museum, National Portrait Gallery, SUE BOND GALLERY…

Сайт на TVART: www.tvart.info