Телевизията е демоде? 100 000 гледат „Четвърта власт“ по нета!

„Четвърта власт“ печели интернет аудиторията

Близо 100 000 души гледат сериала в мрежата

Сериалът на БНТ „Четвърта власт“ набира все по-голяма популярност в мрежата. Анализът на уеб статистиките за последните два месеца показва, че филмът печели вниманието и интереса на българската интернет  аудитория.

Около 20 000 души средно гледат „Четвърта власт“ онлайн в реално време на лайф-стрийминг страницата в сайта на БНТ. В YouTube канала на БНТ, където всеки епизод се качва в HD качество, отделните серии се гледат от 25 до 55 000 души, като половината от тях са от чужбина (и броят им продължава да расте).

Българи от всички континенти в света гледат филма – най-много са от САЩ, Великобритания, Германия, Македония, Франция, Канада, Гърция, Белгия, Чехия, Швейцария, Дания и Русия. Има отчетени гледания в YouTube и от страни като Мексико, Чили, Бразилия, Мароко, Индия, Южна Корея, Австралия.

„Четвърта власт“ е сред най-гледаните ТВ филми и в някои от популярните български сайтове за споделяне на видео съдържание. Данните показват, че приблизително 10 000 – 15 000 потребители в тях са гледали всяка от излъчените досега 10 серии. Не на последно място, филмът е и сред най-теглените напоследък български телевизионни продукции в популярните български торент сайтове – около 15 000 – 20 000 пъти са сваляни повечето от епизодите на сериала.

Обобщението на данните показва, че някои от епизодите на „Четвърта власт“ са видяни от близо 100 000 потребители в мрежата, което е около 1/3 от зрителите, гледащи   сериала единствено на телевизионния екран.

Екипът на „Четвърта власт“ ще продължи да обръща специално внимание на интернет аудиторията и до финала на сезон 1 феновете ще имат възможност да видят още интригуващи неща.

Припомняме, че 10 души от гласувалите в анкетата за най-силната сцена на филма във Фейсбук страницата на „Четвърта власт“ ще спечелят покана да изгледат предпремиерно последния епизод, ден преди всички останали.