Темата на Нова на Великден – отец Николай от Софийския затвор

Темата на NOVA за радостта, светлината и смисъла от доброто

На Великден не пропускайте един вдъхновяващ разказ за щастието, което не познава граници – неделя, 19.20 ч., след централните новини

Тази неделя, на Великден, Темата на NOVA ще разкаже за щастието – от близко и от далеч. Най-сложно се разбира хубавото, защото, за разлика от лошото, за него няма оправдание. Колко е трудно да му се довериш и лесно ли е да не го наричаме измислица? Не пропускайте да намерите отговорите тази неделя в 19.20 ч., веднага след централната емисия новини.

„Със сигурност разбираме щастието различно. И това му е хубавото. За него човек впряга цялата си сила – от въображението до реалността. Затова ни свързва идеята, че все пак щастието съществува. По модел на всеки. Тази неделя в Темата на NOVA то ще е зад решетките, в конете, в науката. А накрая: има ягоди“, разказва авторът Велина Сашева.

В търсене на щастието, екипът на телевизията ще отведе зрителите в Софийския централен затвор при отец Николай, чиято мисия от 26 години е да изслушва лишените от свобода. И именно там, зад решетките, свещеникът споделя, че е станал свидетел на промяната от зло към добро, на големите уроци по свобода на душата.

Вдъхновяващата история продължава с разказ за Института за изследване на щастието в Копенхаген – място, където от науката се очаква да разгадае радостта. „Амбицията не е да имаш живот, който се състои само от щастие, а да създадеш възможно най-добрите условия за добър живот“, обяснява директорът Майк Викинг.

Зрителите ще се запознаят с още различни дефиниции на щастието – във врачанското село Бутан, а също и в столицата на Австрия.

За радостта, светлината и смисъла от доброто – не пропускайте Темата на NOVA на Великден, тази неделя от 19.20 ч. след централните новини.

Гледай видео запис от предаването