The Call – Kostas Maginas & Petur Salchev Project в Sofia Live Club

Sofia Live Club представя: The Call Kostas Maginas &  Petur Salchev Project с гост Теодосий Спасов

На 3-ти февруари 2010 година, от 18 часа, Sofia Live Club ще посрещне на своята сцена един проект, който не се нуждае от много думи. Проект, който е резултат от срещата на два таланта, доказали се на сцената на Балканския полуостров – THE CALL PROJECT, KOSTAS MAGINAS & PETUR SALCHEV. На сцената гостуващ музикант ще бъде и ненадминатият Теодосий Спасов.

Пловдивският джазмен Петър Салчев записа амбициозен международен проект с гръцкия виртуоз на китарата Костас Магинас. Проектът „THE CALL”  вече е факт. Албумът ще бъде представен от дуета, с няколко спектакъла в големите градове, след което двамата ще се отправят първо на балканско, а после на европейско турне. THE CALL е естественият връх в близо 7-годишната музикална колаборация между  музикантите.

Проектът е продуциран от солунския лейбъл ANOKATO и ще бъде представен за първи път, именно в най-подходящото място – Sofia Live Club.

Пътищата на Салчев и Магинас се пресичат преди повече от седем години . Ако на пръв поглед, звукът от дуета китара и глас ви се струва леко клише и предизвиква асоциации със звучността на кънтри музиката, съвременен мелодичен рок или обикновена интерпретация на популярни джазови теми, ще останете изненадани. Музиката на Петър Салчев и Костас Магинас е изключително витална, отворена, интуитивна, раждаща се на сцената, коментират проекта меломани.

КОСТАС МАГИНАС е роден в Атина. Учи китара в Атина и Солун, след което през 1987 г. се премества в Музикалния колеж „ БЪРКЛИ ”в Бостън, където  продължава обучението си. Между 1988 и 1990 г. взима участие в университетската банда „ Brandeis ” , американска джаз група под ръководството на Рики Форд. Там свири заедно с имена, като Милт Хинтън,Чарлз Дейвис, Ран Блейк, Кени Бърел и много други. В същото време свири и  със собственита си група в различни джаз клубове в Бостън. Магинас се завръща в Гърция през 1991 г. и оттогава твори своя собствена музика, създава музика за Националното радио и  композира за документални филми. Талантливият музикант е свирил на турнета в Гърция и на Балканите с Лий Koниц, Дик Грифин, Марк Търнър, Рик Maргица, Грейг Бейли, Сам Нюсъм, Роб Диксън, Роберто Гато, Данило Рей, Кийт Копланд, Николас Симион и много други .

Виж изпълнение на Петър Салчев и хор „Детска китка“: