THUG LIFE от БНТ Варна – видео със 70 000 гледания!

Двама оператори от БНТ Варна заснеха и пуснаха в интернет палав клип, озаглавен „THUG LIFE В БЪЛГАРИЯ !“.

Надали и самите те са предполагали, че само за пет дни 14-секундната закачка ще навърти над 70 000 гледания само във VBOX7.

Вижте за какво иде реч –

Огромна част от попадналите на българския еквивалент на Фермин Трухио от сериала „Новите съседи“ се заливат от смях. И пускат шегичката отново и отново!

Не са много обаче онези, които знаят пикантните подробности. Първо, „пешеходецът с млякото, супата, таратора или каквото е там“ не е никак случаен. Лицето по лична карта се именува Даниел Кираджиев, а това е профилът му във Фейсбук – https://www.facebook.com/kiradziev. Там „най-самодоволно“ е публикувал „THUG LIFE В БЪЛГАРИЯ !“. В самия профил на гражданина пише, че същият работи като „Видео оператор за БНТ“ и изучава операторско майсторство в НБУ.

Съучастник в „девиантното поведение“ и оператор в конкретния случай е лицето Алекс Георгиев, с Фейсбук профил https://www.facebook.com/aleks.georgiev.524. Като косвено доказателство същият е споделил „клипа заснет с държавни пари“ и в своя профил!

Има и още една подробност, убегнала на мнозина – предвид горните „фирмени“ обстоятелства, шегата не е видяла ефир. Тя е останала като част от повторенията, които всеки репортер се налага да направи преди да прати материала. За същото свидетелства и липсата на логото на БНТ 2. Единствената „жертва“ всъщност е изложената на жега и с микрофон в ръка Мариана Малева. Същата е репортер от Варна за националната телевизия.

Но цялата „полицейска терминология“ не е случайна! Дали шегата, идваща все пак от страна на служители и техника на една ДЪРЖАВНА медия ще бъде приета като такава от ръководството? Дали подобни начинания ще се тълкуват като сплотяване на екипа и разтоварване в края на работния ден? Дали някоя „тегава тетка“, каквито може би изобилстват по синекурни ръководни позиции, няма да иззлобее по безвъзвратно отминало детство и няма да попари младежката плам, тлееща на държавна хранилка?

Времето ще покаже – ако някой от цитираните профили изведнъж престане да бъде публично достъпен и/или цитираният в тях „видео обект на престъпление“ тихомълком изчезне, значи „височайша персона“ е напомнила за себе си и за начина, по който ТРЯБВА да се случват нещата. Следва (ли) продължение?!

 
По темата: ,