Тоалет на Поли Генова от Откриване на Евровизия + снимки

Официална церемония даде началото на Евровизия 2016 в Стокхолм

Първият полуфинал на песенния конкурс е тази вечер

Началото на Евровизия 2016 официално бе дадено на специална церемония в Стокхолм. Откриващото събитие се състоя в кметството на шведската столица в неделя вечерта. По червения килим преминаха 43-мата изпълнители в тазгодишния песенен конкурс, придружени от техните делегации.

На галавечерта Поли Генова се появи с тоалет на BCBG Max Azria и дизайнерски бижута „Iskra Art”. Вярна на своя стил, и този път тя заложи на екстравагантна рокля, която съчетава сако и дълга тюлена пола.

Журналистите и феновете коментираха, че българската певица изненадва с актуални и смели решения, както в сценичния си костюм, така и във вечерните си тоалети и не пропуснаха възможността да се снимат с нея.

До втория полуфинал, на който Поли Генова ще представи България с песента „If love was a crime”, остават само още два дни. Концертът ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD на 12-ти май (четвъртък) от 22:00 часа.

Тази вечер обществената телевизия на живо ще излъчи първия полуфинал, също от 22:00 часа, с което ще се отбележи фактическото начало на Евровизия 2016. Въпреки че ще премине без българско участие и без възможност на зрителите у нас да гласуват, първата конкурсна вечер ще бъде доста емоционална. На сцената ще излязат някои от големите фаворити за спечелване на музикалната надпревара в лицето на Русия, Малта и Армения. За едно от десетте места, които ще дадат право за изява на големия финал на 14-и май, ще се борят още представителите на Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Молдова, Черна гора, Сан Марино и Холандия. Освен песните, които са част от самата конкурсна надпревара, домакините са подготвили още изненади. Шоуто ще започне с акустично изпълнение на миналогодишния победител на Евровизия – Монс Зелмерльов.

Снимки от откриването с Поли Генова –

Фотограф: Анна Великова