Толкова различна! Нора Джоунс издава дуетите си на диск

Звездна колекция с дуетите на NORAH JONES – “…FEATURING ” на 2 ноември

На 2 ноември лейбълът Blue Note Records, част от семейството на EMI, ще издаде  …Featuring, колекция със звездните музикални колаборации на мултиплатинената певица и носител на Grammy Norah Jones. Албумът ще бъде на българския музикален пазар от Анимато Мюзик. 18-те песни в албума включват дуети с легенди като Ray Charles, Willie Nelson и Dolly Parton, плюс икони на 21 век като OutKast и Foo Fighters.

“Толкова се вълнувам и се чувствам поласкана, и ми е забавно, всеки път когато някой, на когото се възхищавам, ме покани да пеем заедно”, разказва Jones. “Леко излизаш от собствената си зона на комфорт, когато работиш с друг артист. Не знаеш какво да очакваш – все едно си малко дете и си играете.”

Парчетата във …Featuring са от цялата й кариера, от най-първите й записи (версия на “More Than This” на Roxy Music с китариста Charlie Hunter от 2001) до най-новите й изпълнения като песента “Little Lou, Ugly Jack, Prophet John”, записана с Belle and Sebastian и която също ще се появи и в техния нов албум. Резултатът е нещо като паралелна история на четирите й самостоятелни албума, които продадоха над 40 милиона копия по целия свят.

Тези колаборации разкриват изумителното музикално разнообразие на Jones, от джаз до кънтри, от хип-хоп до рок. Три от песните във …Featuring в оригинал са излизали в албуми, печелили награди Grammy за Албум на годината (Ray CharlesGenius Loves Company, Herbie Hancock’s River: The Joni Letters и OutKast’s Speakerboxxx/The Love Below), а някои от останалите също са били номинирани за престижната награда.

Албумът включва още и записи на собствените банди на Jones и нейни странични проекти (The Little Willies и El Madmo), както и изпълнения с артисти, с които тя е била на турне като M. Ward, Sasha Dobson, Gillian Welch и David Rawlings. Песните във …Featuring варират от класики на Elvis Presley, Johnny Cash, Joni Mitchell и Roy Orbison до нов материал от иноватори като Ryan Adams и Q-Tip.

“Боготворя от дете много от хората в този албум, други са по-млади и са повече мои съвременници” – обяснява звездата. “И въпреки че музикантите вътре са толкова различни, усещането и силата на песните е онова, което ги обединява.”

Траклист

…Featuring:

1. Love Me – The Little Willies

2. Virginia Moon – The Foo Fighters featuring Norah Jones

3. Turn Them – Sean Bones featuring Norah Jones

4. Baby It’s Cold Outside – Willie Nelson featuring Norah Jones

5. Bull Rider – Norah Jones and Sasha Dobson

6. Ruler Of My Heart – Dirty Dozen Brass Band featuring Norah Jones

7. The Best Part – El Madmo

8. Take Off Your Cool – OutKast featuring Norah Jones

9. Life Is Better – Q-Tip featuring Norah Jones

10. Soon The New Day – Talib Kweli featuring Norah Jones

11. Little Lou, Prophet Jack, Ugly John – Belle & Sebastian featuring Norah Jones

12. Here We Go Again – Ray Charles featuring Norah Jones

13. Loretta – Norah Jones featuring Gillian Welch and David Rawlings

14. Dear John – Ryan Adams featuring Norah Jones

15. Creepin’ In – Norah Jones featuring Dolly Parton

16. Court & Spark – Herbie Hancock featuring Norah Jones

17. More Than This – Charlie Hunter featuring Norah Jones

18. Blue Bayou – Norah Jones featuring M. Ward

RAY CHARLES & NORAH JONES :„*„:HERE WE GO AGAIN:„*„:

 
По темата: