Топ 100 на годината във VBOX7

Уеб сериалът „Следвай ме“, Кубрат Пулев, Григор Димитров и Дани Петканов – най-гледани през 2017 година във Vbox7.com

Сайтът за видео забавление Vbox7.com публикува годишните си видео класации

Уеб сериалите „Следвай ме“ и „Не така, брат!“, видео поредиците „А на бас“ и „Сладки свалки“ на Дани Петканов, както и видеата, посветени на тазгодишните спортни победи на Кубрат Пулев и Григор Димитров, са най-гледаните през 2017 година в България според годишната класация на Vbox7.com.

Vbox7.com обяви класация на най-гледаното видео съдържание през годината, разделено в 5 основни категории – Топ 100, уеб сериали и влогъри, новини и събития, българска поп и рап музика и поп-фолк.

Резултатите може да видите във видеото тук –

На челната позиция в емблематичната за сайта годишна класация ТОП 100 е уеб сериалът „Следвай ме“ с участието на певицата Тита, следван от онлайн поредицата за предизвикателства „А на бас“ на Дани Петканов. Следва победата на Кубрат Пулев над Кевин Джонсън, както и супер успехът на Григор Димитров на Финалите на АТР в Лондон. Веднага след тях се нарежда хитовата продукция „Не така, брат!“, която бе отличена с наградата за уеб сериал на годината от международния фестивал Mediamixx 2017.

Уеб сериалът „Следвай ме“ е абсолютният шампион по гледаемост във Vbox7.com. Това е и уеб сериалът с най-успешен дебют в България, като за своите два сезона генерира близо 15 милиона гледания онлайн. Шоуто „А на бас“, в което Дани Петканов отправя различни предизвикателства към участниците, може да се похвали с близо 5 милиона гледания във Vbox7.com.

Най-гледаното от раздела новини и събития отново се пада на мача Кубрат Пулев – Кевин Джонсън, следвано от новините около новата Мис България 2017. В категорията влизат още ураганът Ирма, както и спортният триумф на Григор Димитров.

През 2017 година освен уеб сериали, забавни поредици и спорт, потребителите на Vbox7.com са гледали и много музикални клипове. Класацията за българска поп и рап музика оглавяват Сузанита и Каската, а в ТОП 3 попадат още и песните на Ева – Дали и Базука на Криско.

Всичките топ класации на Vbox7.com за 2017 година вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017

Над 3.2 милиона средно на месец са уникалните потребители, които през тази година са посетили Vbox7.com. От тях средно около 250 000 влизат в сайта всеки ден. Всекидневно потребителите гледат над 63 хиляди часа видео в сайта. Близо 52% от потребителите на Vbox7.com са жени, а 48% мъже.

Над 60% от всички ползващи Vbox7.com гледат видео през мобилните си устройства. Интересна тенденция се очертава при дамите – те предпочитат да гледат видео предимно през смартфони и таблети, докато господата залагат на традиционния метод през десктоп компютри.

За нарастващото потребление през мобилни устройства говори и увеличената употреба на мобилното приложение на Vbox7.com – с 15.7% на годишна база. Приложението е предпочитан начин за гледане на видео от потребителите, а през тази година то получи награда за най-добро развлекателно мобилно приложение от Webit awards.

Ето и първенците в отделните категории:

Най-гледано видео в ТОП 100 на Vbox7.com:
Следвай ме – Епизод 1 (Премиера)
Останалите видеоклипове вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017:top100_vbox7

Най-популярно в Топ 20 новини и събития:
Кубрат Пулев – Кевин Джонсън (пълен репортаж)
Новата Мис България ще се занимава с моден дизайн (гостуване в „Здравей, България“ по NOVA)
Участничката във Vip Brother Most Wanted, Дебора, гостува в “На кафе“ по NOVA
Останалите видеоклипове вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017:top20_sybitia

Най-популярно в Топ 20 уеб сериали и влогъри:
Следвай ме
А на Бас
Не така, брат!
Останалите видеоклипове вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017:top20_webseriali

Най-популярно в Топ 20 Поп и Рап:
Kaskata ft. Suzanitta – Lucifer & Budha
Eva – Dali
Krisko – Bazooka
Останалите видеоклипове вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017:top20_bgpop

Най-популярно в Топ 20 поп-фолк:
Камелия & Гъмзата – Дразни ме
Галин и Емануела – 5, 6, 7, 8, 2017
Галена – Moro Mou (Бебето ми)
Останалите видеоклипове вижте тук: https://www.vbox7.com/top20_2017:top20_bgpopfolk