Това са новите Мис и Мистър УНСС – какво ще кажеш?!

На 3 май се състоя финалната вечер на конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2010”, организиран от Студентския съвет при УНСС

На 3 май в аула “Максима” на УНСС се състоя финалната вечер на конкурса за красота “Мис и Мистър УНСС 2010”, организиран от Студентския съвет при УНСС.

Сред членовете на журито бяха фолк певицата Емануела, “Мис България 2005” Роси Иванова, водещата на “Модерно” по bTV – Радост Драганова, “Мис УНСС 2009” Нелия Мачева, Емануела от Сървайвър и Антония Микова, редактор в списание “Блясък”.

Компания от мъжка страна им правиха Орлин Павлов, Илиан Димитров, заместник-мениджър на хитовия клуб Night Flight, Иван Колев, депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание, Димитър Дилчев, кмет на Район “Студентски”, Христо Христов, председател на борда на директорите на “Дарик уеб”, Милен Цветков, тв водещ в телевизия ЕBF – бизнес телевизията на България, Танер Кабилов – един от собствениците на КСЕС.БГ, Владислав Митов – собственик на верига магазини за дрехи и соларни студия “Ъндърграунд” – Студентски град и Павел Цветков, собственик и управител на очилата “KWIAT”.

Председател на журито бе доц. д-р Петко Тодоров, ръководител на престижната катедра “Медии и обществени комуникации” в УНСС. Официални гости на събитието бяха Александър Ненков, секретар на Парламентарната група на ГЕРБ в 41-то НС и бивш член на Студентския съвет при УНСС и Красимир Вълчев, главен секретар на Министерството на образованието, младежта и науката.

Тазгодишното издание на конкурса се проведе в две вечери – полуфинална и финална. Полуфиналът на шоуто бе на 26 април в аула “Максима” на УНСС, а връчването на наградите “Мис и Мистър УНСС 2010” се проведе на тържествена церемония в същата зала на 3 май, понеделник. Състезателите дефилираха със спортни облекла, бански костюми и официални тоалети, осигурени съответно от “Little Big”, “Triumph”, дизайнерката Полина Колева и модна къща “Андрюс фешън студио”, а аксесоарите на участниците бяха слънчевите очила на фирма “KWIAT”.

Водещи на полуфиналната вечер бяха спортният агент Георги Градев и топ модела и ководеща в предаването “Станция Нова” Гери Дончева. Финалната вечер на събитието бе водена от Гери Дончева и Румънеца, а градусът на настроението със своите изпълнения повишиха Румънеца и Енчев, както и Емануела и Крум.

Според регламента за провеждане на конкурса по 6 финалисти, съответно в категориите “Мис УНСС” и “Мистър УНСС”, бяха избрани от журито за участие във финала.

Съгласно условията за събитието се проведе гласуване с SMS на кратък номер 1915 за всички мобилни оператори, с което бе определена наградата на публиката в двете категории.

Класация в категорията “Мис УНСС 2010”:

  1. Цветелина Андреева от град Търговище, на 19 години, специалност “Икономика с чуждоезиково обучение”;
  2. Десислава Илчева от град Правец, на 19 години, спец. “Финанси, счетоводство и контрол”;
  3. Надежда Денчева от град Русе, на 20 години, спец. “Икономика и бизнес”;

Носителка на специалната награда на публиката в категория “Мис УНСС 2010”: Силвия Божилова от град Пловдив, на 20 години, спец. “Право”.

Класация в категорията “Мистър УНСС 2010”:

  1. Даниел Петканов от град София, на 23 години, специалност “Маркетинг”;
  2. Момчил Луканов от град Плевен, на 19 години, спец. “Финанси, счетоводство и контрол”;
  3. Николай Желязков от град Стара Загора, на 21 години, специалност “Икономика”.

Носител на специалната награда на публиката в категория “Мистър УНСС 2010”: Даниел Парушев от град Бургас, на 20 години, специалност “Администрация и управление”.

Сред победителите се открояват имената на Надежда Денчева, финалистка на “Мис България” и Момчил Луканов, изгряващ модел на “Ивет фешън”. Надежда Денчева се класира сред 7-те финалистки на провелия се наскоро конкурс за красота “Мис България 2010”. От своя страна наскоро Момчил Луканов засне първи видео клип с фолк певицата Джена към песента й “Не ставаш”.

Призьорите получиха парични награди на обща стойност 5000 лв. от проф. д-р Борислав Борисов, Ректор на УНСС, както следва: класираните на първо място получиха награда от 800 лв., подгласниците им на второ място – по 600 лв., а на трето – по 400 лв. По 600 лв. получиха и удостоените със специалната награда на публиката.

Пълната информация за кандидатите и историята на “Мис и Мистър УНСС” може да видите в интернет страницата на конкурса: www.beauty.unwe-sc.org.

През настоящата 2010 година конкурсът се проведе като част от празничните чествания по случай 90годишнината от основаването на Университета за национално и световно стопанство. Продължена бе традицията изборът на най-красивите студенти в УНСС да премине под мотото “Аз помогнах!”. Това е благотворителна кампания, започната от Студентския съвет още преди две години. Средствата, събрани от покани и дарения в залата по време на спектакъла, са предназначени за подпомагане на дома за деца, лишени от родителски грижи “Даскал Ботю” в град Калофер.

Видео от конкурса:

Видео: BLife