Троян вече не е радио дупка и е доволен!

Още две радиа в троянския ефир – „Радио 1“ и „Нова нюз“

Преди това тръгнаха „Веселина“ и „Фреш“; от петте, спечелили през м. юли лицензи за Троян, не е стартирало само „Фокус“

От десетина дни в троянския ефир звучат още две от общо петте радиа, които спечелиха обявените от СЕМ и проведени на 11 юли т. г. „конкурси за издаване на лицензи за радиодейност за град Троян“: музикалното „Радио 1“ (106.9 MHz), което пуска основно евъргрийни (без чалга) и е радост за всички пътуващи, девизът му е „Класическите хитове“ (най-доброто в музиката от 60-те години до днес); и радио „Нова нюз“ (95.7 MHz), което е от две години в ефира на България и е в пряка връзка като философия и съвместни излъчвания с Нова телевизия.

Първите две радиа от новата „троянска петорка“ бяха: радио „Веселина“ – някогашното чалга радио, сега с далеч по-шарен денс репертоар; и радио „Фреш“ – музикалното радио, ориентирано предимно към младежката аудитория. Предстои да тръгне и последното от петорката, спечелила честоти за Троян – радио „Фокус“, което е в структурата на едноименната национална информационна агенция.

Да припомним. Доскоро в троянския ефир звучеше само националното радио – „Хоризонт“ и „Христо Ботев“; на резервна честота известно време вървя и музикалното радио „N-joy“, а в по-ранни периоди имаше опити за други „алтернативи“ от типа на приключилото съществуването си ловешко радио „Лиани“, бе направен даже някакъв странен опит за чисто троянско ефирно радио, чието седалище беше в… с. Черни Осъм. С други думи, троянският ефир бе изключително постен. До миналия април (2016 г.), когато в Общинския съвет се взе решение (по предложение на съветника Димитър Пиронков и групата „Избор за Троян“) да се поиска от СЕМ да обяви конкурси за радиочестоти на територията на Троян. Общинската администрация подготви предложението и от името на кмета Донка Михайлова то бе внесено в СЕМ и влезе в дневния ред на регулаторния орган.

Инфо: Troyan21.com

 
По темата: ,