Цари Мали и мощите на Йоан Кръстител в „Чудесата на България“

Финалът на „Чудесата на България“ на живо в ефира на TV7

Тази неделя, 24 ноември, в 19:30 ч. TV7 ще излъчи на живо финалната церемония „Чудесата на България“, когато ще стане ясно с кое от чудесата на България се гордеем най-много. Едни от най-известните историци и археолози ще излязат на една арена, за да защитят трите обекта, събрали най-много гласове в националния електронен вот на в. Стандарт. До този момент в трите етапа на гласуването се включиха близо 800 000 българи.

На финал отиват Цари Мали град, златото на гетите от Омуртаговата могила в Свещари и мощите на Йоан Кръстител, които бяха открити на остров Св. Иван край Созопол. Три „отбора“ ще представят и защитят достойнствата на всеки от обектите.

Начело на тима на Цари Мали град застава д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на Столична община по културната дейност. Откривателката на златното съкровище в Омуртаговата могила проф. Диана Гергова застава начело на втория отбор, който ще се опита да убеди цяла България, че съкровището заслужава да спечели първото място. Още един професор се включва в голямата битка – това е директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров, който ще брани световната слава на мощите на Йоан Кръстител, заради които хиляди нашенци, руснаци, украинци, румънци посещават Созопол.

За 3 години националната кампания “Чудесата на България” се превърна в обединяващ център за стремежа на милиони българи към възраждане на националното ни самочувствие. Кампанията “Чудесата на България” мотивира българското общество да преоткрие приноса на родната история и култура както в развитието на европейската цивилизация, така и на модерния свят.

Голямата цел на кампанията е да подпомага развитието на културно-историческия туризъм в България. Кампанията „Чудесата на България” мотивира българския бизнес да създава ефективни проекти за ръст на туристическата индустрия. Пакети  “Чудесата на България” вече се предлагат от всички родни туроператори, a Чудесата на България се представят на всички международни туристически борси.

 
По темата: