Циганка роди от брат си, умря като куче – „Отечествен фронт“

Сестра се омъжва за брат си и му ражда дете

Тази събота, 14 май социалният ъндърграунд “Отечествен фронт” представя една от най-тъжните и в същото време най-шокиращите си истории до момента.

“Правя това предаване с ясното съзнание да бъдете ужасени. Ужасени от хората, с които ще се налага да живеете плет до плет. И за да мога да ви кажа следната реплика: краят на правилата е краят на играта. За всички!” – разказва Мартин Карбовски. –

“Краят на правилата е наоколо. Той идва, когато правим грешка след грешка и се оправдаваме с глад, невъзможности и пречки. Щяхме да имаме оправдания като глад, невъзможности и пречки, ако бяхме хора. Но повечето хора в тази страна от десетина години са се превърнали в животни. Спят с бащите си, женят се на 12, развеждат се, раждат на брат си, продават къщата на баба и дядо за 400 лева…”

Главната героиня в тази история е 33-годишната Мачка. Викали й така, защото когато плачела в люлката, баща й питал “Ква е тая мачка, дето плаче.”

На 15 години Мачка се жени и ражда две деца. Мъжът й тръгва по жени и се пропива – затова се разделят. Баба й и дядо й купуват къща в с. Остров, но Мачка я продава за 400 лв., които дава на втория си мъж, който малко след това я изгонва.

Вече с три деца, Мачка няма къде да живее и отива в с. Игнатово, където се среща с Мартин, с който се вземат и тя забременява. Мартин й е… брат, а тя забременява в къщата на общия им баща.

Не стига, че правят кръвосмешение, ами брат й, който й е мъж, убива съсед по прякор “Българина” – разбира се, заради пари. Издава го жена му – нашата главна героиня Мачка.

Детето на Мачка и Мартин се казва Миглен. Без нейно съгласие е дадено в дом за осиновяване, но дали в досието му е споменато, че е от брат и сестра?…

“В началото ви казах, че това е една от най-тъжните и самотни истории на “Отечествен фронт”. Казах ви, че краят на правилата – край за който се борихме – е краят на играта.” – коментира Карбовски. –

“Вече не се казва да умреш като куче. Казва се да умреш като Мачка… Героинята на нашето време – Мачка – умря. Може да е умряла от болест, може да е умряла от глад, но най-вероятно е умряла болна от своята болна съдба.

Потърсихме я след няколко месеца и ни казаха, че е умряла като куче, нищо, че й викаха Мачка.

Разказвам тази история, за да се стреснете. Идва краят на играта, заради който си заслужава поне за малко да престанем да бъдем лицемерни. Около нас е Содом и Гомор. И когато Господ изсипе огън и жупел върху Содома и Гомора, той няма да избира в коя къща брат е спал със сестра си. Господ ще кара наред. Той няма да избира в коя къща са българи, в коя са цигани. Ще има проклятие, което ще важи за всички.

А проклятието се казва Миглен. Детето на Мачка и Мартин е някъде там и се готви за осиновяване. Вие ще го гледате до деня, в който Миглен не порасне, не ви изнасили или убие или и двете.

Краят на правилата е Миглен. С него свършва цялата игра, която някой наоколо се опитва да нарича живеене.След малко по телевизията ще видите едни хора, които лъжат културно, че всичко е наред. А то си е ебало майката, разберете!”

”Отечествен фронт” – събота, 14 май 2011 г., 18:00 по Нова телевизия

Видео анонс:

Запис от предаването (епизод 34):