Цонко Цонев прави „На инат“ на Музикаутор в ТВ7!

Цонко Цонев създава организация „Черната овца”

Според кмета на Каварна „Музикаутор” са рекетьори, а и не си вършат работата както трябва. Точно затова той, заедно със свои приятели, смята да създаде неправителствена организация, която да контролира действията им. Организацията ще се казва „Черната овца” – сподели самият той в петък пред Марк О’Селски в „На инат”.

Според сдружението, защитаващо правата на композиторите и авторите на текстове, морският град дължи около 100 000 лева авторски права за изнесени концерти на различни групи и изпълнители.

От страна на „Музикаутор” се очакваше нотариална покана до община Каварна с искане, в срок до 2.08.2010 г. да бъде подписан договор за уреждане на авторските права на всички събития, провеждащи се на територията на общината.

Цонко Цонев обаче информира водещия на вечерното шоу „На инат”, че очакваната нотариална покана е пристигнала на следващия ден със закъснение и след като е извън срока, тя е невалидна.

Кметът на Каварна подчерта, че от изпълнителите, за които става дума, общината има подписани декларации, че се отказват от сумите за авторски права от концертите в Каварна.

Кметът няма декларация само от Кен Хенсли за изпълнената песен „July morning” и затова на 3.08. Цонев е превел на Музикаутор дължимите 280 лв. и 50 стотинки за 7-минутното парче.

На въпрос на Марк О’Селски, дали би се кандидатирал за трети мандат като кмет на крайморския град след около година, Цонев отговори, че това зависи само от хората.

Марк живо се интересуваше, дали каварненският кмет би приел пост във властта по покана на Бойко Борисов.

Цонко Цонев обаче, правейки паралел между влизането на неговия отбор „Калиакра” в „А” група, сподели, че влизането в „А” група на политиката е свързано с пиене на много валериан и хапчета за кръвно и сърце, а той искал да му е спокойно.

„Аз обичам винаги да гледам към морето, а тук в София няма да мога да го виждам.” – завърши той.

На 9.08. – в понеделник на Марк О’Селски ще гостува жената, която със своята музика може да заглуши всички слухове за себе си – певицата с големия кадифен глас, смуглата красавица Мариана Попова. 22:00 по ТВ7 !

Запис от предаването може да видите тук: http://www.tv7.bg/news/83442.html

 
По темата: ,