Цял свят гледа „Под прикритие“ на БНТ?!

БНТ продаде „Под прикритие” на световен дистрибутор

                                                                                             

БНТ продаде на световен дистрибутор правата за разпространение на първия сезон на култовия сериал „Под прикритие“. Сделката беше финализирана на 4 октомври 2011 г. в Кан. Тя бе официално обявена на специалното представяне на сериала „Под прикритие“ на най-големия международен пазар за кино и телевизионни продукции в Европа, известен като Нит Ком.

 

Купувачът, американската продуцентска и дистрибуторска компания „Ню Филмс” със седалище в Лос Анджелис, е един от най-мощните играчи на международния пазар в разпространението на холивудски и европейски продукции.

 

Сделката е безпрецедентна за БНТ. За пръв път телевизионен сериал от малък пазар като България, влиза в каталога на световна компания с права за разпространение в цял свят.

 

Програмният директор на БНТ Севда Шишманова уточни, че сумата, която компанията дава като минимална гаранция, е сериозна оценка за качествата на сериала „Под прикритие“. Не случайно той се превежда на два езика – английски и испански, интерес към лентата има не само в САЩ, а и в Латинска Америка. Там филмът ще бъде разпространен от партньорската компания на Ню филмс – Lions Gate.