Туристическият бранш срещу bTV – директен сблъсък в „Отпечатъци“

Отзвукът от „Бетонни градини” – в „Отпечатъци”, неделя, 6 декември, 10.30 ч, bTV

Защо туристическият бранш се опита да спре филма на Генка Шикерова „Бетонни градини” от поредицата bTV Документите, още преди да е излъчен миналата събота? Какви са съображенията на 17 неправителствени организации от сферата на туризма, пратили протестна декларация срещу филма до премиера Бойко Борисов? Това е темата на „Отпечатъци” тази неделя от 10.30 по bTV.

В студиото ще гостуват главният редактор на „Новини и актуални предавания” в bTV Люба Ризова, авторката на „Бетонни градини” и „Къща край брега” Генка Шикерова и двама експерти от туристическия бранш – подписалият декларацията Цветан Тончев, председател на Българската туристическа камара, и Румен Драганов от Националния борд по туризъм, чиито членове подкрепиха дискусията, провокирана от филма.

Във втората част на предаването адвокат Александър Кашъмов ще обясни на зрителите последствията за личната ни неприкосновеност, ако МВР успее да прокара през парламента по-лесен достъп до кореспонденцията чрез мобилни телефони и по интернет. Поправки в Закона за електронните съобщения в този дух бяха внесени за пореден път през седмицата – сега от управляващата ГЕРБ.