ТВ коментаторът Ричард Груев не въртял далавери с картини

Ричард Груев: Не разпродавам наследството на Дечко Узунов

Спортният коментатор Ричард Груев, който е доведен син на големия български художник Дечко Узунов, категорично отрече в студиото на предаването „На инат” по Нова ТВ в слуховете, че разпродавал картини на втория си баща:

„Когато бай Дечко почина, майка ми го последва две години по-късно, но тя предварително беше дарила всичко на държавата. Единственото мое нещо, което аз имам, са картините по стените в къщи. Абсолютно нищо не съм разпродавал, всичко е на държавата. Предполагам, че зад тези клевети стоят племенниците на бай Дечко, които завидяха, че майка ми стана пряка наследница вместо тях.”

Ричард Груев, който бе дългогодишен коментатор на Формула 1, каза пред водещия Марк О’Селски, че според него Българя няма нужда от писта за Формула 1: „Всичката Мара втасала, та сега и писта! Вземете например  пистата, която бе построена в Турция. Нашата съседка има 80 млн. население. Сега президентът на Формула 1 – Бърни Екълстоун увеличи вноската, която турците ежегодно трябва да плащат, за да останат в този шампионат – от 13 млн. вноската скочи на 26 млн.” Груев допълни, че построяването, поддържането на такава писта, както и вноските за шампионата, биха ни стрували прекалено скъпо.

На  въпрос, дали имаме български състезател, който да се доближава до нивото, нужно за пилот във Формула 1, Груев се затрудни, но все пак отговори, че Владимир Арабаджиев и Пламен Кралев притежавали качества, но последният вече не бил първа младост:

„Пречката е най-вече пак от финансово естество. Например, за да стартира българин, трябва да плаща на отбора „X”. Говорих си наскоро с Владо Арабаджиев и той ми сподели, че смята да се откаже напълно и да кара само картинг.” – заяви Груев и допълни, че не само парите били проблем, давайки за пример немския пилот от Формула 1 Себастиан Фетел, който бил подготвян и трениран от дете, за стигне до върха.

Ричард Груев е бивш автомобилен състезател. В студиото на вечерното шоу „На инат” той разказа за инцидента си през 1977г., който прекратил състезателната му кариера. Тогава на трасето внезапно излязла каручка с магаре и дядо в нея. За да не ги удари, Ричард се отклонил и се блъснал в друга кола.

В момента Груев коментира българския автомобилен спорт по националната телевизия. Тази година той ще бъде коментатор на „Рали България” (бившото „Златни пясъци”) за 42-ри път. Ричи обаче изказа съмнение, че някога би се върнал да коментира пак Формула 1: „Единствено бих го направил, ако до мен седи Иван Тенчев. Но сега има толкова млади хора, които могат да коментират, че не виждам смисъла аз да го правя.”

Запис от предаването:

 
По темата: ,