ТВ рейтинг Фермата срещу ВИП Брадър

България избра „Фермата” в неделя вечер, твърди bTV

На 11 септември „Фермата” по bTV събра 6 известни личности с 13 все още неизвестни участници. 33.8% от телевизионната аудитория у нас проследи в продължение на близо три часа кои са 19-те авантюристи във втория сезон на шоуто и как започна приключението за тях. Първият епизод на „Фермата”, излъчен в неделя вечер привлече 33% повече зрители спрямо програмата, излъчвана в ефира на втората по гледаемост Нова тв в същия часови пояс. „Фермата” е изборът и на зрителите на възраст 18-49, където разликата с Нова е 36%.

На старта на втори сезон на “Фермата” в неделя вечер звездите бяха предизвикани от Юлияна от Сандански, която още на кастинга призна, че според нея популярните личности нямат място в шоуто. В първата класова битка за сезона Юлияна премери сили с Елен Колева в доене на мляко. Изходът от двубоя предопредели известните участници да влязат в кастата на богатите фермери и първата седмица от шоуто те да се радват на удобни и меки легла, камина и руска баня. Останалите 13 участници от загубилия отбор ще прекарат първите си няколко дни на сламени легла в обора. Участниците се запознаха и със стопаните на Фермата Бети и Николай, които раздадоха и първите задачи. Ако кандидат фермерите се справят с тях те ще спечелят грошове, срещу които ще получат основни хранителни продукти и някои „луксозни стоки”.

Още в първия епизод “Фермата” срещна двама заклети и люти врагове, наследници на бунтовнически родове, които имат стара вражда. Михо Футеков и Стоян Спасов, влязоха в шоуто разделени от стара вражда и по този начин предопределиха и първия за сезона дуел. Двамата ще живеят отделени от останалите участници до момента, в който ще се изправят един срещу друг и един от тях ще бъде първият, напуснал шоуто. Във втория сезон на Фермата се срещнаха двама души, които доскоро бяха лудо влюбени – актрисата Елен Колева и писателят Калин Терзийски, които за първи път след раздялата си ще трябва да живеят рамо до рамо пред камерите.

VIP Brother 2016 е категоричният избор на зрителите, контрира Нова телевизия

След като през есента на 2014 г. NOVA отне лидерството от основния си конкурент, през 2015 го затвърди, през пролетта и лятото на 2016 увеличи преднината си и преди броени дни реализира изключително силен старт на есенния телевизионен сезон с концерта Заедно сме номер 1, NOVA продължава тенденцията на успешните стартове с началото на юбилейния 10-и сезон на най-бляскавото и интригуващото риалити VIP Brother. Близо един милион зрители са проследили най-интересните моменти от влизането на новите Съквартиранти в най-известната Къща в България.

Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, стартът на VIP Brother 2016 печели категоричен успех, привличайки повече зрители сред всички основни целеви групи спрямо втората по гледаемост медия – bTV. Особено красноречиви са резултатите сред активното градско население (18-49 г)., където VIP Brother привлича 32.8% от зрителите, което е с над 44 % или над 10 пункта повече от втората по гледаемост телевизия (22,3 %) в същия часовия слот (19:58-23:28).

Категорична преднина NOVA отбелязва и сред най-трудните за достигане зрители, а именно младата аудитория 18-34 г. с дял от 31.8% срещу почти 10 пункта по-ниски резултати за втората по гледаемост медия – bTV – 22,3 % за същата целева група. VIP Brother e безспорният избор и на представителките на нежния пол (жени 25-54 г.) с дял от 35.1, където NOVA отново привлича с близо 10 пункта по-голям аудиторен дял спрямо bTV – 25,9 %.

В продължение на три часа и половина 17 лица от българския шоу бизнес прекрачиха прага на най-известната Къща в България, приеха предизвикателството на Големия Брат и станаха част от специалния, юбилеен сезон на VIP Brother .

Миглена Ангелова стана първият Съквартирант, влязал в Къщата и веднага зае ролята на нейна стопанка. Жана Бергендорф я последва, а обещанието, което тя даде на зрителите беше, че влиза, за да покаже истинската Жана. Явор Бахаров стана първият мъж в Къщата, а след него към компанията се присъедини световният модел Глория Петкова. Ути Бъчваров се превърна в мерудийката на шоуто, а Георги Софкин – в различния малък-голям Съквартирант. Един от най-желаните ергени в страната – Борислав Комсийски, призна, че иска да намери жена, с която да прекара остатъка от живота си. Изящната Надя Иванова събра погледите на зрителите с интелект и красота, а след нея към най-известната компания се присъедини режисьорът Георги Торнев. Певицата Рени също внесе колорит в шоуто и призна, че не е изключено да открие отново любовта именно във VIP Brother. Любимият водещ от ММ – Роро, успя да зарадва групата с присъствието си, а многофункционалната Ирина Тенчева го последва с признание, че влиза в играта, за да намери себе си. Дъщерята на легендарния български журналист Димитър Цонев – Деси Цонева, прекрачи прага на Къщата с обещание да покаже, че е достойна наследница на фамилията си. Най-известните каки в България – кака Лара и кака Лили, също се присъединиха към компанията и оставиха зрителите с впечатление за стара вражда между тях. Композиторът и модел Алек Сандър впечатли всички с екстравагантната си визия и начин на мислене, а именитият Валентин Михов затвори вратата след себе си и с това най-известната Къща се напълни с колоритни и атрактивни Съквартиранти.

Атмосферата във VIP Brother отново кипи от емоции, а „играта загрубя” още преди да е започнала.

Както Big Brother обеща на феновете си, изненадите заваляха още със старта на шоуто и по волята на зрителите певицата Жана Бергендорф бе определена за Тайния бос на Къщата. И докато тя бе уверена от BIG Brother, че е единствената, която знае това, всички останали Съквартиранти получиха паралелната задача да съботират мисията й.