ТВ рейтинг на Гергьовден – БНТ изпреварва всички

Обществената телевизия е с най-гледаното празнично предаване на 6 май, съобщават от там:

Всеки трети зрител е проследил „Денят на храбростта“ по БНТ1

За поредна година телевизионните зрители са предпочели да проследят тържествата по случай Деня на Българската армия по БНТ1. Празничното предаване „Денят на храбростта“ отново е безспорен лидер в телевизионния ефир, сочат пийпълметричните данни на ГАРБ. Според тях специалният формат е проследен от всеки трети зрител в съответния часови пояс.

Пик в гледаемостта е регистриран по време на директното излъчване на Тържествения парад от площад „Княз Александър I“, когато рейтингът достига 8,7%. Във възрастовата група между 18-34 години аудиторният дял e почти 43%.

Репортерите и операторите на обществената медия обхванаха всички гледни точки при паметника на Незнайния воин и на площад „Княз Александър I“. Показаха както военните и официалните лица по време на тържествата, така и емоцията на хората, които бяха дошли да наблюдават парада на живо.

Над половин милион зрители са проследили първите реакции на публиката и преминаването на летателната техника. Екип на БНТ предаваше кадри и от борда на военния хеликоптер, който развя българското знаме в небето над София.

Освен в столицата, БНТ показа Деня на храбростта и в големите градове на България и предаде честванията на Гергьовден от Македония и Турция.

Специалната програма, с водещи Христина Христова-Любомирова и Спас Кьосев, започна в 7:45 часа и продължи до обедната информационна емисия „По света и у нас“ в 12:00 часа. Режисьор на празничното предаване беше Мария Христова, продуцент – Албена Колчакова.