TV7 изблъска Нова от ТВ рейтинга, bTV непоклатима!

bTV изпраща информацията за ТВ рейтинга от последния месец, придружена със следния анализ:

„В поредния месец на политически страсти и гражданско недоволство bTV Новините и актуалните предавания отново доминират в класацията на най-гледаните програми. От всички новинарски емисии и програми на телевизиите у нас единствено тези на bTV намират място в Топ 50 за месец юли.

В първите 20 късната емисия на bTV Новините се нарежда веднага след праймтаймовия хит Огледален свят. В челото на Топ 50 традиционно влизат и развлекателните програми Комиците и Шоуто на Слави, сериалите от лятната схема на bTV – Опасни тайни, Далас и Двама мъже и половина, както и хитови филмови заглавия от програмата на bTV.

През юли предаването Тази сутрин с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев се изкачва до 16-тата позиция със свое извънредно издание. Лице в лице с Цветанка Ризова и Димитър Цонев също влиза в първата половина на Топ 50. Всички емисии на bTV Новините, както и някои извънредни емисии и преки включвания в ефир, също попадат в Топ 50.

В подреждането на новинарските емисии и сутрешните блокове емисиите на bTV окупират първите 6 позиции, като най-гледаната – в 22 часа, привлича близо 3 пъти повече зрители /средно за месеца/ от най-гледаната емисия на следващия в класацията – БНТ1. Разликата е още по-драстична при сутрешните блокове, като bTV Тази сутрин е около 4 пъти по-гледан в сравнение с прекия конкурент.

В топ 50 за юли влизат и програми от дневната схема на bTV, като сериалите Изборът на Лара и Цветовете на любовта.“.

За първи път ТВ7 има повече позиции от Нова телевизия в класацията Топ 50 !