ТВ7 пожела да бъде обявена в несъстоятелност, Бареков: Телевизията е срината!

Официално съобщение от ръководството на ТV7 и ВВT

„На вниманието на българските медии

Уважаеми колеги,

Свидетели сме на дестабилизация на икономическата среда, в която функционират и нашите две компании. Събитията от 13 юни 2014 до момента, свързани с Корпоративна Търговска Банка, която бе основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, поставиха двете телевизии, заедно с редица други публични и части икономически субекти, в положение на забавяне в плащанията към различни доставчици.

Благодарение на изградените добри партньорски взаимоотношения, повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията), обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски Градски Съд (СГС) с искане за откриване на производство по несъстоятелност.

С оглед на горните обстоятелства и с цел защита на интересите на служителите и нашите партньори, днес ръководството на ТV7 и ББТ поиска от СГС откриване на производство по несъстоятелност, съгласно разпоредбите на Търговския закон. Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори.

Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал.

Днес се очаква СГС да образува делото и най-късно, в срок от три месеца от днешна дата,  да се произнесе с решение дали е констатирана неплатежоспособност.“.

Телевизия ТВ7 дължи 5 млн. лева на фирмата на Николай Бареков – „Ноу фрейм“. Бареков: Телевизията е разпадната! Пари няма! Журналистите са освободени!

Парите се дължат и за предаването „България без цензура“. Неотдавна в интервю за Би Ти Ви Цветан Василев обясни, че той е финансирал началния старт на Николай Бареков, който използвал платформата на ТВ7, за да стартира кариерата си на политик. Оказа се, обаче че фирма „Алегро кепитъл“ не се е издължила на „Ноу фрейм“ за последните 2 години.

ПИК публикува мнението на самия Бареков.

„Информацията ви е вярна! ТВ7 е разпадната. Изпълнителната директорка Десислава Тошева е освободила почти всички журналисти. Пари няма. Сега пристъпвам към действия, за да защитя интересите и имуществото на фирмата ми. Потвърждавам, че „Ноу фрейм“ през последните 2 години е работила без печалба за ТВ7″.

На въпрос на ПИК как ще коментира вчерашното изказване на Мартин Карбовски, че не е получавал по 140 000 лева на месец от Цветан Василев, Бареков отговори:

„По повод господата Карбовски и Кошлуков, нека нашите отношения с тях да лежат на тяхната съвест. Те са ми под нивото, защото аз съм политик, а те са журналисти. Нека отношенията ни лежат на тяхната съвест. Кой за колко се е продал и защо се е продал не е тайна за хората“.

По мое време ТВ7 бе втора по гледаемост с пазарен дял от 20%, а последните рейтинги на Карбовски, Кошлуков и цялата телевизия е под 1%. С огромно съжаление мога да кажа, че към днешна дата ТВ7 е абсолютно срината. Това е истината!“.

На 30 юни в ефир телевизията напусна водещата на сутрешния блок Ива Николова. Любопитна подробност е, че синът й – Нико Митев – е шеф на пресцентъра на „България без цензура“.

Частично е използвана информация на агенция ПИК