TVart стартира по кабел и сателит с авторски филм за Месопотамия


TVart стартира с филм от Месопотамия през есента

Най-новата телевизия в България за изкуство, култура и туризъм TVart ще стартира през есента с премиерата на документалната поредица за Месопотамия. Лентата “Люлката на човечеството” се продуцира от Додофилм, а режисьор е Стилиян Иванов.

Пустини и крепости, пещери и древни руини, музеи и галерии разкриват своето великолепие пред камерата на оператора Мирослав Евдосиев.

За онзи край от света се знае, че там е открита първата позната писменост, там се развива първата двукамарна политическа система и имат първото смислено отношение към Космоса.

И макар, че историята няма точно начало, а по-скоро срещи, раздели, забрава и ново начало, тв екипът започват филмовия разказ от времето на третото хилядолетие преди Христа, превръщайки десетки научни теории и приказни истории в документален филм за земите между средиземноморието и река Ефрат.

TVart ще се гледа в цялата страна, по сателит – в Европа, Северна Африка и Близкия Изток, а по интернет – в целия свят.

Старта на медиата в интернет беше на 24 май и вече има постоянна аудитория от 6 континента, като голяма част от зрителите пращат свои „кореспонденции“ /видеоматериали и фотографии/ чрез специалната секция на сайта на телевизията.

Сред неизлъчените материали от последните дни има поредица от професионални фотографии от тазгодишната корида в Памплона, но тъй като телевизията не излъчва политически и дискриминационни посления, както и сцени на насилие, качествените като изработка фотоси няма да стигнат до зрителите на tvart.

В рамките на 100-секундни видео клипове www.tvart.info представя събития и обекти от цял свят. Всеки материал започва с кратко описание за местоположението на показвания обект или събитие. Телевизията не включва гласови коментари, което я прави по-достъпна за по-голяма аудитория.

Партито по случай регистрацията на TVart от СЕМ ще е на 22-ри август в Иберостар-Златни пясъци.