Убиха Боби Цанков в центъра на София, посред бял ден

Той е починал на място; други двама са закарани в болница

Телевизионният и радиоводещ Боби Цанков беше убит при престрелка във вход в центъра на София. Други двама души са в болница.

Стрелбата е открита от двама неизвестни, които са избягали в посока църквата „Св. Неделя“.

Цанков е бил убит, отивайки при адвоката си, съобщи БТА, позовавайки се на източници на МВР, информира bTV. Кантората на защитника на Цанков се намира на бул. „Ал. Стамболийски“ – на ъгъла с ул. „Цар Самуил“. Защитник на Цанков по делата е бил адвокат от кантората на известния адвокат Лъчезар Таков.

Цанков е прострелян в безистена на сградата на бул. „Стамболийски“. Другите двама, пострадали при стрелбата, са негови охранители, които според неофициална информация работили в охранителна фирма, близка до Златомир Иванов-Баретата. Защитник на Иванов е Лъчезар Таков.

Наскоро Боби Цанков издаде скандална книга за мафията в Бългалия. Още при гостуването му в „Горещо“ доста хора предвещаха, че ще е поредният „скандален автор“ с печален край.

Боби Цанков ще остане в спомените като човека с бърз ум – той използваше това си качество за много смях в ефира, но и за радио игри и промоции със съмнителен характер.

Майка на Боби Цанков е Юлия Цанкова – популярна водеща на фолклорни предавания по БНР. До ден днешен, всеки неделен следобед по „Хоризонт“ звучи предаването й „По нашенски“.

От включване на Венета Райкова в централната емисия „Календар“ става ясно, че водещият е чакал бебе от приятелката си. По думите му, жената била в напреднала бременност.

В „По света и у нас“ репортерка оповести версия, че е възможно всъщност убийството на Боби Цанков да е свързано с преразпределение на наркопазара в София. Целта била за неговото убийство да бъде обвинен Сако, като по този начин последният да бъде изместен.

Използвана е информация на bTV

Виж последната изява на покойния Боби Цанков:

Боби Цанков (част 1 – 3) – Горещо 14.11.09

Боби Цанков (част 2 – 3) – Горещо

Боби Цанков (част 3 – 3) – Горещо 14.11.09

 
По темата: